2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Otthonteremtő program nagycsaládosoknak

A korábban már sikeres otthonteremtési programjának folytatásaként a nagycsaládosok lakáscseréjét és az első lakáshoz jutók fészekrakását segíti a székesfehérvári önkormányzat - mondta az MTI-nek a lakás- és vagyongazdálkodási bizottságának elnöke csütör
2008. október 16. csütörtök 11:45 - Hírextra
A nagycsaládosoktól piaci áron megvásárolja "kinőtt" lakásukat, s annak vételárát önrészként beszámítja az új, nagyobb lakás árába. Ily módon jövő júniusban 18 többgyermekes família juthat előnyös árért a család létszámának megfelelő, 80-90 négyzetméteres otthonhoz - közölte Farkas László.

Hozzátette: ezt a megoldást az teszi lehetővé, hogy egy magántőkéből épülő 92 lakásos társasházban 18 lakás vevőkijelölési jogát megszerezte az önkormányzat, s azokat pályázat útján osztja el a nagycsaládosok között.

A lakásokat konyhabútorral felszerelve négyzetméterenként 230 ezer, "üres" konyhával 220 ezer forintért vásárolhatják meg az érintettek. A csere eredményeként felszabaduló lakásokat pedig bérleményként hasznosítja az önkormányzat.

A nagycsaládosokhoz hasonló összegért juthat első lakáshoz a az önkormányzat vevőkijelölési joga alapján 134 fiatal is, amennyiben megfelel a közgyűlés által szabott feltételeknek.

Azaz nem idősebb 45 évesnél, legalább öt éve a városban lakik, vagy dolgozik, nincs a tulajdonában lakás, illetve ház, továbbá 1,5 millió forintnál értékesebb vagyontárgy, s a család egy főre jutó jövedelme nem haladja meg a minimális nyugdíj kétszeresét.A lakásvásárlást 1,1-1,5 millió forint, 10 év alatt törleszthető kamatmentes hitellel támogatja az önkormányzat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását