2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Nincs megegyezés a kosárbírókkal

Nem sikerült megállapodni a bírókkal, így az egy hét múlva kezdődő férfi kosárlabda-bajnokságban egyelőre nem megoldott a játékvezetés.
2008. október 14. kedd 06:10 - Hírextra
A Magyar Kosárlabda Szövetség elnökségének hétfői ülésén Valovics István, a játékvezetők, míg Fülöp Tibor a férfi liga képviseletében vett részt: a liga vállalta, hogy teljesíti a bírók biztonságára vonatkozó kérését és hogy az utánpótlás korosztály mérkőzésein tíz százalékos, az NB I-es és a NB I B-s összecsapásokon pedig húsz százalékos díjemelés lesz. Ezzel - a szövetség tájékoztatása szerint - a kosárlabda-bírók, a labdarúgó-játékvezetők után a legmagasabban fizetett sípmesterek lettek volna.

Valovics István ugyanakkor - társai képviseletében - azt szerette volna elérni, hogy a következő idényben az inflációt meghaladó további díjemelést kapjanak a bírók, ám ezt a férfi liga elutasította.

A női bajnokságot illetően pénteken született egyezség. Az élvonalbeli kosárlabdacsapatok és a játékvezetők hosszú egyeztetések után, kölcsönösen kompromisszumokat kötve a következő öt bajnoki évadra rögzítették a női élvonalbeli meccsekre a játékvezetői működés feltételeit.
A bírók a biztonságuk, jogállásuk és képviseletük tisztázása, az oktatás-ellenőrzés-képzés szakmai egységének visszaállítása, valamint a díjuk és költségtérítésük emelése miatt léptek föl.

Az MKOSZ elnöksége egyhangúlag úgy döntött, hogy a játékvezetői bizottság elnökét és tagjait visszahívja, egyben Benczúr Lajost nevezte ki elnöknek. Megbízta Benczúrt a bizottság újra szervezésével; az elnök feladata az lesz, hogy péntekig nyilatkozatot kérjen a játékvezetőktől, hajlandóak-e közreműködni a mérkőzéseken. Amennyiben FIBA-minősítéssel rendelkező játékvezető nem hajlandó bíráskodni, a szövetség eltiltja a nemzetközi mérkőzések vezetésétől.

Az elnökség elutasította az MKB-Euroleasing Sopron felülvizsgálati kérelmét Krivacsevics Tijana átigazolási ügyében: az MKOSZ versenybizottsága szeptember 26-án már elvetette a soproniak fellebbezését. A 18 éves játékos két esztendeje, négy évre amatőr szerződést kötött a Péccsel, majd idén - 18 évesen - a soproniakhoz szeretett volna igazolni már profiként, de a baranyai klub nem adta ki a játékengedélyét.

A testület a december 12-re tervezett küldöttgyűlést - az alapszabály alapos átdolgozásának szükségessége miatt - a jövő év elejére halasztotta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását