2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Újra eredménytelen az elnökjelölés az MTV-nél

Ismét nem sikerült elnököt jelölnie a Magyar Televízió (MTV) élére a nagyobbik köztelevíziót felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnökségének - értesült a testület több tagjától bő egy órával péntek reggeli tanácskozásuk kezdete után az MTI.
2008. október 10. péntek 09:39 - Hírextra
A voksoláson - amelyen a jelöltté váláshoz 10 szavazatot kellett volna szereznie valamelyik indulónak - Székely Ferencet heten, Havasi Jánost öten, Baló Györgyöt ketten támogatták.
A poszt március eleji megüresedése óta sorrendben ez volt a harmadik pályázat, amelyen a legtöbben, 13-an versengtek a tisztségért.

Testületi tagoktól származó értesülés szerint szerda délután informális ülést tartott a kuratóriumi elnökség, de nem körvonalazódott olyan személyi javaslat, amely megkaphatná a hét szocialista, három fideszes, két szabad demokrata, valamint egy-egy MDF-es és KDNP-s delegált kétharmadának szavazatát.

Korábbi sajtóinformációk szerint a mostani pályázók között van még Szinetár Miklós, Pálffy István, Szabó Stein Imre és Zelles Sándor is.
A médiatörvény előírásai szerint a megbízatás négy évre szól, ám egy alkalommal - az elnökké választáshoz szükséges arányú támogatás mellett - lehetővé teheti a kuratórium, hogy pályázat nélkül újrázzon a hivatalban lévő vezető.

Ilyen döntésre eddig egyetlen alkalommal, idén szeptember végén került sor, amikor Cselényi László, a Duna Televízió elnöke jövő februárban lejáró hivatali idejét toldották meg négy esztendővel. Az MTV-ben a médiatörvény 1996-os hatályba lépése óta egyetlen elnöknek, az idén márciusban távozó Rudi Zoltánnak sikerült kitöltenie mandátumát.

Tavaly október 17-én a kuratóriumi elnökség nem kezdeményezte, hogy újrázhasson posztján az MTV-t négy éven át vezető Rudi Zoltán. Az első pályázat végén, február 12-én pedig nem tudott jelöltet állítani a három jelentkező közül a kuratóriumi elnökség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását