2024. április 25. - Márk
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Megnyílt a digitális játszótér 4. szakasza a Millenárison

Az egészségnevelés, az egészséges életmód legfontosabb kérdéseit dolgozza fel a digitális játszótér 4. szakasza, amely Klikk 4.0 Egészség címmel nyílt meg a Millenárison.
2008. október 7. kedd 15:50 - Hírextra
A Jövő Háza Kiállítás területén tavaly ősszel nyílt meg a Klikk 1.0 nevű interaktív kiállítás, amely a digitális kultúrát mutatta be egy virtuális játék kíséretében és nagyon népszerű volt. A programsorozat második elemében (Klikk 2.0) a látogatók maguk tapasztalhatták meg a weblap-, a kép-, a hang-, a videószerkesztés és az animációkészítés alapjait. A digitális játszótér harmadik szakaszában (Klikk 3.0) az installációk jól megválasztott példákon keresztül mutatták be a magyar innováció történetét, illetve a ma létező intézmény- és eszközrendszert.

A Klikk 4.0 felépítésében nem változott: a látogatók idén is különálló egységekben oldhatják meg a feladatokat. A témához tartozó tartalmakat most is az egységekben elhelyezett audiovizuális eszközök jelenítik meg.

A kiállítás a test és az életmód megismerésével és tudatos tervezésével kívánja felhívni a figyelmet az egészségre és az egyén felelősségére saját életminőségével kapcsolatosan. A 14 egység bejárása után a regisztrált látogatók a játék kérdéseinek megfejtésével szerzett pontszámaik alapján nyereményekben részesülhetnek.

A mintegy 400 négyzetméteres területen ügyességi játékok, sportos feladatok is várják a gyerekeket. Helyet kapott továbbá egy gyermekjátszó is, ahol az óvodások és kisiskolások ismerkedhetnek meg az egészséges életmód alapjaival. A kiállítás 2009. március 22-ig várja az egyéni érdeklődőket, a családokat és az iskoláscsoportokat. A kiállítás ideje alatt a galérián tanácsadással, szűrésekkel várják a látogatókat a szakemberek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását