2024. április 25. - Márk
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kiss Imre marad a posztján

Újabb öt évre kinevezte Kiss Imrét a Művészetek Palotája vezérigazgatójának Hiller István oktatási és kulturális miniszter; a mostani kinevezés egyben annak a munkának is elismerése, amelyet Kiss Imre a Művészetek Palotája élén végzett az intézmény 2004-e
2008. október 7. kedd 17:40 - Hírextra
Kiss Imre, aki 2003 októbere óta a Művészetek Palotája vezérigazgatója a kezdetektől azon munkálkodott, hogy az épületben otthont találó társintézmények között harmonikus együttműködés alakuljon ki, hogy igényes szolgáltatások tegyék vonzóbbá a közönség számára a kultúrpalotát, és hogy hazánk világszínvonalú koncerttermében ahhoz méltó produkciókat mutassanak be - olvasható a szaktárca sajtóirodájának közleményében.

Mint arra rámutattak, Kiss Imre vezetésével a Művészetek Palotája Budapest és hazánk egyik vezető kulturális nagyintézményévé vált, amely a látogatóknak szinte minden napszakban kínál valami különleges értéket, legyen az kortárs tánc, népzene, gyereknek szóló interaktív bemutató vagy meghökkentő kiállítás.

Kiss Imre 1943-ban született Galántán. 1965-ben végzett az Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán, majd 1967-69 között a Közgazdaságtudományi Egyetem belkereskedelmi szakán. 1970-72 között a Szegedi Jogtudományi Egyetemen folytatott kiegészítő tanulmányokat.

1965-től az idegenforgalom területén dolgozott különböző vezető beosztásokban, 1981 és 1990 között a Budapesti Tavaszi Fesztivál alapító igazgatójaként tevékenykedett. 1991-ig az Országos Filharmónia ügyvezető igazgatója volt, majd 1994-ig a Balatonvilágosi Club Aliga kormánybiztosa. 1996 és 2001 között a Magyar Állami Operaház ügyvezető igazgatói, illetve megbízott főigazgatói posztját töltötte be. 2001-től 2003-ig a Vígszínház ügyvezető igazgatója volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását