2024. április 18. - Andrea, Ilma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Csökkenteni kellene az utcai rendezvényeket

A 40 ezer VI. kerületi lakos életét megkeserítő utcai közterületi rendezvények számának korlátozására van szükség - jelentette ki Wertán Zsolt, a fővárosi KDNP-frakció hétfői sajtótájékoztatóján.
2008. október 6. hétfő 12:47 - Hírextra
A KDNP fővárosi és VI. kerületi képviselője elmondta, hogy vétójogot kellene kapnia a városrésznek a Terézváros területét vagy határait érintő rendezvényekkel kapcsolatban. Példaként említette, hogy a Tabánban, ahol 800 ember él, több mint tíz éve sikerült elérni, hogy évente csak hat közterületi rendezvényt tartanak, fele-fele részben a főváros és a kerület kijelölése alapján.

A politikus kifejtette, hogy az elmúlt másfél évben a Fővárosi Közgyűlés szakbizottsága több mint 400 közterület-használati engedélyt adott ki az Andrássy útra, a Hősök terére és a Felvonulási térre. Ezekről a döntésekről a kerületet nem is értesítik, véleményét ki sem kérik - mondta. Hozzátette, hogy a közterületek terhelését, a zajt, a szemeteléseket, a parkolási gondokat növelő különböző demonstrációk, tüntetések nincsenek is nyilván tartva, mivel ezekhez nincs szükség önkormányzati engedélyre.

Wertán Zsolt rámutatott, hogy idén ősszel, a hét végén, már második alkalommal bénult meg teljesen a Terézváros. Szeptember 20-án egy kormányellenes demonstráció, 21-én földnapi rendezvény, 22-én pedig autómentes nap volt az Andrássy út teljes lezárásával. A hét végén szombaton néhány ezer tüntető miatt egész napra lezárták az Andrássy utat, úgy, hogy ott még gyalog sem lehetett keresztülhaladni délelőtt 10 és este 10 óra között. Vasárnap pedig egy maratoni futóverseny blokkolta a városrészt.

A képviselő szerint elvárható lenne, hogy a rendőrség hatékonyabban védje meg a terézvárosiakat a vandáloktól, illetve hogy ne bénítsa meg felesleges intézkedésekkel a kerületet. Ilyen példátlan rendőri óvintézkedés még az amerikai vagy az orosz elnök látogatása idején sem tapasztalható a kerületében - szögezte le.

Elmondta azt is, hogy év elején már indítványozta a VI. kerület polgármesterénél, hogy tegyen lépéseket a városrész védelme érdekében. Felvetésére még választ sem kapott. Úgy vélte, nem így állna a helyzethez Terézváros polgármestere, ha a kerületben és nem Dunakeszin élne, illetve Budapest főpolgármestere nem Budakeszin lakna.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását