2024. április 18. - Andrea, Ilma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A gyerekzsenik titka

Ausztrál tudósok azt próbálják kideríteni egy új technológia révén, hogy a gyerekek miért tanulnak könnyebben és gyorsabban nyelveket, mint a felnőttek.
2008. október 4. szombat 11:18 - Hírextra
A sydney-i Macquarie Egyetem tudósai a kutatásban a magnetoenkefalográfot (MEG) fogják használni, amely az agyvelő mágneses aktivitását regisztrálja. Ennek segítségével kívánják kideríteni, hogyan lehet megérteni ösztönösen a nyelvek rendszerét.

A kutatásban azt a magnetoenkefalográfot fogják alkalmazni, amely kifejezetten a gyermekek fejméretéhez készült. Ebből a szerkezetből egyetlen egy van a világon, és egymillió dollárba került.

"Minden gyermek, bárhol is született, úgy jött a világra, hogy megérti, miként működik az emberi nyelv. Eddig lehetetlen volt kideríteni a kisgyermek nyelvtudását, mert nem tudtákelmondani, mit hallanak. A magnetoenkefalográffal azonban megtudhatjuk, pontosan mi zajlik a gyermekek agyában" - emelte ki a kutatás egyik vezetője, Stephen Crain.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását