2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Nem ismerik el az új futballszövetséget

A Nemzetközi (FIFA) és az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nem ismeri el a lengyel tagszervezet (PZPN) új irányítóit.
2008. szeptember 30. kedd 17:30 - Hírextra
Miroslaw Drzewiecki lengyel sportminiszter hétfőn visszahívta a PZPN vezetőségét, és javaslatára a Lengyel Olimpiai Bizottság (PKOL) Robert Zawlocki személyében átmenetileg felügyelő biztost bízott meg a dirigálással. A sportminiszter arról is rendelkezett, hogy későbbi időpontban kerüljön sor a PZPN október 30-ra tervezett tisztújító közgyűlésére.

"Továbbra is csak a Michal Listkiewicz vezette szövetséget tekintjük legitimnek" - szögezte le közös állásfoglalásában a FIFA és az UEFA. Konkrét intézkedések a FIFA végrehajtó bizottságának október 23-24-i ülésén várhatók.

Drzewiecki döntését azzal indokolta, hogy a futballszervezet előzetes ígéreteivel szemben nem tette meg a szükséges lépéseket a korrupció megszüntetése érdekében, ezenkívül a PZPN alapszabályának több pontja jogellenes volt.

A lengyel futballban három évvel ezelőtt robbant ki egy óriási korrupciós botrány, melynek nyomozása során eddig 117 személyt - klubvezetőket, edzőket, játékosokat, játékvezetőket - vettek őrizetbe és 29 csapat (köztük több élvonalbeli) ellen folyik vizsgálat a végeredmények manipulálásának vádjával. A miniszter szerint ebben az ügyben sem járt el mind a mai napig megfelelően a szövetség vezetése.

Érdekes, hogy Michal Listkiewicz munkájára továbbra is számítanak a 2012-es Európa-bajnokság előkészítésében. Lengyelország Ukrajnával közösen kapta meg a kontinenstorna rendezési jogát. Az UEFA többször figyelmeztette a házigazdákat a kandidálás során vállalt határidők betartására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását