2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

13 évet kaoptt

Tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte barátnője megöléséért a volt szegedi börtönőrt kedden első fokon a Csongrád Megyei Bíróság.
2008. szeptember 30. kedd 11:53 - Hírextra
A bíróság emberölés büntettében mondta ki bűnösnek a 28 éves férfit, aki a minősítés szerint különös kegyetlenséggel követte el a bűncselekményt.F. Roland 2003 októberétől a büntetés-végrehajtásnál dolgozott, törzsőrmesteri rangban körletfelügyelői feladatokat látott el a Szegedi Fegyház és Börtönben.

Az ítélet szerint a férfi 2007. augusztus 6-án elment barátnőjéhez, akivel 2002-ben ismerkedett meg és 2004 vége óta élt együtt, de egy hónappal korábban elköltözött tőle. A lány lakásában vacsorát készített, beszélgettek. A férfi azt gyanította, hogy különélésük során a lány kapcsolatot létesített egy szomszéd lépcsőházban élő közös barátjukkal, ám ezt mindkét érintett tagadta.

Az étkezés után a vádlott a konyhában magához vett egy 16 centiméteres pengéjű konyhakést, egy pólóval letakarta, s azt követően, hogy a lány távozásra kérte, harmincnégyszer megszúrta és megvágta őt. A sérülések érintették a szívet, a tüdőt, a nyakat, azok közül tizenhárom önmagában is halálos lett volna. A férfi letakarta a holtestet és távozott a lakásból.

A vádlottat augusztus 11-én éjszaka fogták el Csongrádon, egy ifjúsági szálláson. A férfi a menekülés során többször öngyilkosságot kísérelt meg.A férfi a márciusban kezdődött per során bűnösnek vallotta magát. Mint mondta, megbánta tettét, amelynek elkövetésére azonban nem emlékszik.

Joó Attila tanácsvezető bíró az ítélet indoklása során kifejtette: a vádlottat megvizsgáló elmeszakértők egyetértettek abban, hogy a férfinál megállapítható személyiségzavar. A bíróság a szakértői véleményeket, az eset előzményeit és a vádlott cselekedeteit mérlegelve megállapította, hogy a tett elkövetésekor a férfi enyhe fokban volt korlátozott.Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be, így az nem jogerős.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását