2024. április 18. - Andrea, Ilma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Pénzben van az üzlet

A magyar pénzügyi szektorban dolgozók átlagkeresete másfélszerese az országosnak - derült ki a Merces bérinformációs portál adataiból. A szektorban 289 ezer forint volt az átlagkereset szeptemberi adatok szerint, és a legalacsonyabb beosztásban dolgozók i
2008. szeptember 26. péntek 07:44 - Hírextra
A Merces honlapján több mint 121 ezer kérdőívben megjelölt, havonta elvárt bérek átlagai alapján készült felmérésből az is kiderül, hogy a különböző szakterületeken és szinteken milyen jövedelemszintet érhetnek el dolgozók a bankszektorban.

Ha valaki telemarketinges munkatársként szeretne elhelyezkedni egy banknál, havi bruttó 160 ezer forint fizetésre számíthat, banki telefonos operátorként átlagosan bruttó 172 ezer forintot, "Help Desk" munkatársként 196 ezer forintot kereshet.

A pénztárosok átlagbére bruttó 167 ezer forint, az ügyfél tanácsadók havi átlagjövedelme pedig 235 ezer forint egy pénzintézetben. A banki ügyfélmenedzserek munkájáért átlagosan havi bruttó 404 ezer forintot fizetnek.

Egy "Back Office" munkatárs átlagosan bruttó 235 ezer forintot kap, míg a bankkártya ügyintézők és a hitelügyintézők az országos átlagjövedelem szintjének megfelelő összegért segítik az ügyfeleket, havi bruttó 193 ezer, illetve 194 ezer forintért.

Az átlagos fiókigazgató havi bruttó 540 ezer forintért felel a pénzintézeti fiók működéséért. Egy termékmenedzser a felmérésben részt vevők adatai alapján átlagosan havi 477 ezer forintért dolgozik, nagyjából annyiért, mint egy kockázatelemző, aki az átlag szerint 480 ezer forintot kap.

A banki informatikai területen dolgozók közül egy hálózati adminisztrátor bére 300 ezer, egy programozóé átlagosan havi bruttó 485 ezer forint, a banki IT tanácsadóké havi 633 ezer forint. Az IT projekt menedzserek és IT specialisták tudását még jobban megbecsülik: havi bruttó 774 ezer forintot is kereshetnek.

Az előbbiek átlagbére megelőzi a bankszektorban dolgozó gazdasági/pénzügyi vezetők átlagát: egy pénzügyi, vagy gazdasági igazgató átlagbére ugyanis 761 ezer forint a Merces felmérése szerint. Egy főkönyvelő átlagosan bruttó 393 ezer forintért, egy pénzügyi elemző 380 ezer forintért látja el feladatkörét.

Marketing menedzserként 467 ezer forintot lehet keresni a szektorban, ha az átlaghoz igazítják a bért. A banki emberi erőforrás munkatársak közül a kiválasztási specialisták átlagosan 388 ezer forint bruttó jövedelemmel számolhatnak, a HR-menedzserek átlaga valamivel 500 ezer forint felett van.

Egy ügyvezető igazgatói pozícióban dolgozó bankár havonta átlagosan 989 ezer forintot keres, ami mintegy 3,5-szerese a szektorban dolgozók átlagjövedelmének.

A merces.hu bérinformációs honlap a Workania internetes állásbörze égisze alatt, saját ötlet alapján indult 2007. október 1-jén. A fizetés-összehasonlító portál felmérésében részt vevők száma 2008. szeptember 22-én elérte a 121.236-ot. Az adatbázis naponta frissül. A felmérésben bárki részt vehet, aki a honlapon kitölt egy űrlapot. A részvétel teljesen anonim. A honlap segítségével könnyedén kideríthető, hogy mások hasonló végzettséggel, szakmai tapasztalattal és szakterületen mennyit keresnek.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását