2024. április 23. - Béla
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Börtön csalásért

Távollétében jogerősen 3 év börtönbüntetésre ítélt a Somogy Megyei Bíróság kedden egy 60 éves nagykovácsi férfit, aki különböző ürüggyel összesen 38 millió forintot csalt ki egy balatonlellei vállalkozótól.
2008. szeptember 23. kedd 17:10 - Hírextra
A magyar-izraeli kettős állampolgárságú vádlott 2004-ben családjával egy balatonlellei üdülőben nyaralt, ahol megismerkedett egy helyi vállalkozóval, akinek a bizalmába férkőzött. Tőle még azon a nyáron több alkalommal pénzt kért kölcsön, hol jelzálog kiváltására, hol részvényvásárlásra, hol meg nem nevezett célra. Előbb hét, majd 16 millió forintot, egy hónap múlva több mint 20 ezer amerikai dollárt és 25 ezer eurót kért kölcsön.

A férfi úgy tüntette fel magát, mint aki jó anyagi helyzetben van, magas beosztású ismerősökről beszélt a vállalkozónak, s azt is elhitette vele, hogy hamarosan a MALÉV vezérigazgatójává nevezik ki. Ezzel szemben a vádlott adósságokat halmozott fel, jövedelme nem volt, az újdonsült ismerőstől kölcsönkért, összesen 38 millió forintot sem fizetette vissza, s eltűnt a nyomozó hatóság elől.

Vadócz Attila, a megyei bíróság szóvivője az MTI kérdésére elmondta: olyankor, amikor a vádlott távollétében ítélnek el jogerősen egy vádlottat, az ítéletről meghozott határozatot a bíró átadja a büntetés-végrehajtási bírónak - jelen esetben éppen nekem -, aki előbb belföldi, majd ha ez nem jár eredménnyel, nemzetközi, illetve európai - ez az Európai Unió országaira értendő - elfogatóparancsot ad ki az elítélt személlyel szemben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását