2024. április 23. - Béla
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Sikeres pénzügyi év

Az EOS Csoport a 2007-2008-as évre mint sikeres pénzügyi évre tekinthet vissza. Mindent összevetve a hamburgi székhelyű, nemzetközi pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó cégcsoport mintegy 12,1 millió euróval, 243,3 millióra növelte összértékesítését 2007. már
2008. szeptember 16. kedd 10:39 - Hírextra
- A csoport értékesítése 5,3 százalékkal, 243,8 millió euróra nőtt 2007- 2008-ban
- Továbbra is Németország a legfontosabb piac
- A csoport kelet-európai tevékenysége több mint 75 százalékkal nőtt

- Az EOS értékesítése növekedéséhez jelentős részben - több mint 75 százalékban - kelet-európai tevékenysége járult hozzá - mondta Hans-Werner Scherer, az EOS csoport igazgatótanácsának elnöke. A kelet-európai összértékesítés elérte a 35,4 millió eurót. Az EOS közte van a szolgáltatási szektor három legjobbjának csaknem az összes fontos kelet-európai piacon.

Annak ellenére, hogy Németországban csökken, lassan már stagnál a gazdasági növekedés, továbbra is ez a nemzeti piac a legfontosabb a csoport számára: az összértékesítésből 63,4 százalékban vette ki a részét (a 2006-2007-es évben 67,1 százalékban). A csoport a 154,3 millió eurós németországi értékesítéssel megtartotta az előző évi magas szintet (2006-2007-ben 155 millió euró volt). - Az adósságfelvásárlás szilárdan hozzájárult sikerünkhöz. Mint az előző évben is, az EOS volt a három legnagyobb németországi adósságfelvásárló cég közül az egyik - mondta Scherer.

A kintlevőségkezelő részleg a legnagyobb bevételt hozó vállalkozása az EOS Csoportnak. Az átszervezett információkezelési részleg a várakozást túlszárnyalva teljesített a stratégiai egységesítést követő első pénzügyi évben.

A kínai, az orosz és a benelux piacra történő tavalyi belépés után az EOS Csoport folytatja növekedését a jelenlegi pénzügyi évben is. A kelet-európai piacok továbbra is nagy dinamizmusról tesznek tanúbizonyságot, ebben a térségben is középtávon az adósságfelvásárlási szegmens és a piacra lépési lehetőségek elemzése áll a középpontban. Az EOS Nyugat-Európában a Fortisszal együttműködve megerősítette pozícióját a kintlevőségek szegmensében, de a fejlődésre más országokban is nyílnak lehetőségek.

A sarokszámok áttekintése:
2007/2008 2006/2007
forgalom 243,3 millió euró 231,1 millió euró
EBITDA 68,2 millió euró 60,7 millió euró
Alkalmazottak száma 3492 3096

További információk találhatók a csoport idei éves jelentésében, az EOS Insightban, amely letölthető a www.eos-solutions.com című oldalról.

Az EOS Csoport

Az EOS Csoport tagja az OTTO Csoportnak. Húsz országban van jelen. Mintegy 3500 alkalmazottjával Európa egyik vezető, pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó társasága. A csoport 38 tagcége az információmenedzsment, az adósságkezelés, kintlevőségkezelés területén tevékenykedik, és szerte a világon összesen körülbelül 20 ezer ügyfele van - bankoktól kezdve biztosító- és gyártó cégeken, csomagküldő szolgálatokon át a különböző közművekig, távközlési és IT-cégekig.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását