2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Könyvbe szedték

Az ország 41 legnevesebb, legszínvonalasabb galériáját és aukciósházát mutatja be 120 oldalon keresztül a Szaktudás Kiadó gondozásában magyar és angol nyelven megjelent kötete, a Híres galériák és aukciósházak című könyv.
2008. szeptember 16. kedd 09:40 - Hírextra
Mint azt Gerse László, a könyv szerkesztője az MTI-nek elmondta, az album négy részből áll, elsőként a legnevesebb aukciósházakat ismerhetik meg az érdeklődők, a második fejezet a klasszikus festészet galériáit, míg a harmadik rész a műtárgyakkal, antikvitásokkal foglalkozó galériákat vonultatja fel. Az utolsó fejezetben a kortárs képzőművészetet felölelő csaknem tizenöt kiállítóhelyet mutatják be.

Nagyrészt budapesti galériák és aukciósházak találhatók a kötetben, de néhány vidéki, így egyebek mellett szombathelyi, kaposvári és szolnoki kiállítóhely is bemutatkozik az olvasóknak. A fővárosi galériák részéről jóval nagyobb volt az érdeklődés - jelezte a szerkesztő.

A könyvbe kerülő galériákat és akciósházakat szakmai alapon bírálták el, hogy valóban csak a nívós, értéket képviselő helyek mutathassák be magukat - hangsúlyozta Gerse László. Az albumba belelapozók a legismertebb nevek, így az Erdész Galéria vagy a Körmendi Galéria mellett olyan kiállítóhelyekről is tudomást szerezhetnek, amelyek nem annyira ismertek, így egyebek mellett a Várban található Koller Galéria is színesíti a könyv anyagát.

Tájékoztatása szerint a könyv előszavában Martos Gábor művészeti író ad részletes információkat a műkereskedelemről az 1800-as évektől kezdve napjainkig, kitekintve a nagyvilágra; a galériák bemutatkozó anyagai mellett az érdeklődők megtekinthetik a vezetők, tulajdonosok fotóját, megismerhetik a kollekciókat, a magyar műkereskedelem nevezetes személyiségeit, galériáit és cégeit, a kiállítóhely legnevesebb művészének képanyagát, de tudomást szerezhetnek arról is, hogy egy bizonyos tárgyat mennyiért sikerült eladni.

A Híres galériák és aukciósházak a hatodik a sorozatban a híres pálinkákat, borokat, éttermeket bemutató könyvek után. Ezzel az albummal a Reneszánsz Évhez kapcsolódva nyúltak kulturális témához, a magyar értékeket képviselő galériák és aukciósházak bemutatásával - közölte a szerkesztő. A kötetet a Falk Art Fórum rendezvény keretén belül szombaton mutatják be a Virág Judit Galéria és Aukciósházban Budapesten.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását