2024. április 16. - Csongor
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Sztrájkolnak a bírók, edzők vezetik a meccseket

Munkafeltételeik javítása érdekében felfüggesztették tevékenységüket a bajnoki kosárlabda-mérkőzéseken közreműködő játékvezetők.
2008. szeptember 15. hétfő 19:40 - Hírextra
A bírók nyár óta azért küzdenek, hogy biztonságos körülmények között dolgozhassanak, továbbá emelkedjen a meccsenkénti 25 ezer forintos díjazásuk.

"Előbbi kérdésben létrejött a megállapodás, miután a klubok vállalták, hogy a veszélyesnek minősülő csarnokokban is garantálják a játékvezetők biztonságos levonulását. Ami a díjakat illeti, folyamatosan közvetítünk a jelenlegi összegnek csaknem a dupláját követelő bírók és a ligák között, de eddig eredmény nélkül" - tájékoztatta az MTI-t Sterbenz Tamás, a szövetség főtitkára.

Az élvonal, azaz az NB I/A küzdelmei csak októberben kezdődnek, ám az NB I/B már a hétvégén elrajtolt.

"A szabályzat értelmében szükség-játékvezetők fújták a sípot a másodosztályú bajnokság nyitányán, illetve ahol erre nem volt mód, ott a két csapat edzője vezette le a találkozókat" - mondta Sterbenz Tamás, hozzátéve: szerdán folytatódnak az egyeztetések a bírók és a ligák között.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását