2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Hackerek a kormányzat ellen

Megtámadta a kormányzati informatikai rendszert, s a Nemzetbiztonsági Hivatal egyik szerverét is az a vállalkozás, amelyet államtitoksértésért és magántitkok jogosulatlan megszerzéséért feljelentett az NBH - írja a szombati Népszabadság.
2008. szeptember 13. szombat 09:24 - Hírextra
A napilap cikkének értesülése szerint a polgári titkosszolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter azért hívta össze péntekre a nemzetbiztonsági kabinet ülését, mert a "jogosulatlan titkos adatgyűjtés" egyik célpontja a kormányzati informatikai rendszer gerincvezetéke volt. Azon keresztül kíséreltek meg - ma még ismeretlen hackerek - behatolni a kormányzati szervek információs rendszerébe.

A Népszabadság úgy értesült, hogy az informatikai támadások egyik célpontja a Nemzetbiztonsági Hivatal egyik szervere volt. Az NBH az őt ért támadás kapcsán kezdett titkos védekező műveletekbe. Ezt látszanak megerősíteni azok a sajtóértesülések is, melyek szerint az NBH látókörébe került biztonsági cég munkatársai kapcsolatokat építettek ki a rendőrség és az NBH munkatársai felé.
A lap úgy tudja: néhány hónapja "kiszorították" (eltávolították a cégtől) az NBH egyik munkatársát, mivel személye biztonsági kockázatot jelentett.

A napilap összeállításában arról is beszámolt, hogy Csányi Sándor, az OTP Nyrt. elnök-vezérigazgatója elismerte, hogy az ő hangja hallható a hvg.hu oldalán hallható felvételen.
Az internetes portál pénteken hozzáférhetővé tette a Dávid Ibolya által bemutatott CD teljes hanganyagát nevekkel, titulusokkal együtt. A felvételen elhangzik Stumpf István, a Századvég Alapítvány elnöke és Tombor András, Orbán Viktor egykori miniszterelnöki kül- és biztonságpolitikai főtanácsadójának neve, és hallható Csányi Sándor OTP-elnök hangja, akivel tárgyaltak a felek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Pelikán József
2008. szeptember 13. 10:47
Forró ősznek nézünk elébe.
Pelikán József
2008. szeptember 13. 10:46
És hihetetlen! Ezt beírtam ide, és azonnal-!!!- kiadta a Google kereső innen 3 célszót beírva ezt a helyet, a mondatommal! Semmi várakozási idő, órák, napok!
Virág elvtárs(ak)! Ez csodálatos!
A Duna pedig várhat.
Pelikán József
2008. szeptember 13. 10:36
– Pista, iszol-e mustot, Pista, iszol-e mustot...
- Igen. 1942-ben ismertem meg Dániel Zoltánt... Egy ismerősöm, név szerint Galván Tivadar mutatta be nekem...
Egy csőszkunyhóban találkoztunk a Jugoszláv határnál, és békaemberek hozták át a híreket, ürgebőrbe varrva...
- Kis szűcs, mit sütsz... kis szűcs, mit sütsz...
És aser elvtársat is ismerem!
;)
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását