2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Egy bográcsból kóstolgat a kormánypárti és az ellenzéki polgármester

A politikusok énekelnek, táncolnak, a polgármesterek pedig vendégül látják az érdeklődőket a XIV. Deszki falunapok keretében a hétvégén.
2008. szeptember 5. péntek 15:49 - Hírextra
A szervező dél-alföldi település első embere, Simicz József az MTI-nek pénteken elmondta: a szombati program pártfüggetlen, és szerencsére ezt minden résztvevő így is gondolja.

Az egy négyzetméterre jutó főzőcskéző polgármesterek aránya jelentősen megnő a hétvégén a faluban. A Polgármesterek IX. Nemzetközi Főzőversenyére a nevezések alapján több mint ötvenen érkeznek szerte az országból, sőt azon kívülről is a vezetők, ugyanis öt ország, hat testvértelepülésről is jönnek versenyzők. Köztük vannak, akik önállóan neveztek a versenyre, de például Borsod megyéből nevezett egy csapat, amely az egymás melletti települések polgármestereit egyesíti majd remélve, hogy egységben az erő és a főzőtudomány.

Elsősorban birka- és marhapörköltre készülhetnek az éhes érdeklődők, de korábban készült vadhúsból is finomság, emellett pedig meglepetésfogásokat is ígért Simicz József.

A gasztronómiai élményt csak fokozza egy másik verseny, amely már a kiváló párlatokat hivatott megmérteni. Az Ágyaspálinka Fesztivált negyedik alkalommal kapcsolják össze a polgármesteri versengéssel. Emellett lesz horgászverseny, kézilabdakupa, gyermekprogramok és kirakodóvásár is.

A péntek koraesti megnyitót követően a helyi képviselőtestület által bemutatott Fásli Mulató szórakoztatja a közönséget, de szombaton sem marad zene nélkül az éjszaka, a jó hangulatról a Pa-Dö-Dö gondoskodik majd. Minkét napon utcabállal zárulnak az események.
Az ünneputón, vasárnap szentmise és hangverseny zárja a programokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását