2024. április 25. - Márk
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Szelektív hulladékgyűjtés Budapest iskoláiban

A szeptemberi iskolakezdéssel párhuzamosan nagyszabású hulladékgyűjtési akció indul Budapesten. Az iskolák számára pedagógiai és anyagi szempontból is kifizetődő a programhoz történő csatlakozás.
2008. szeptember 2. kedd 09:40 - Hírextra
A fővárosi általános és középiskolák részére hosszútávú hulladékgyűjtési akciót hirdet az ASCO Hungária Kft. és az Öko-Kord Országos Nonprofit Kft.. Az ASCO Hungária Kft. díjmentesen vállalja, hogy egész évben átveszi a szelektíven gyűjtött papírt a programhoz csatlakozó oktatási intézményektől, továbbá a gyűjtéshez szükséges szelektív hulladéktárolók kihelyezését is biztosítja. Az papírhulladékért az Asco Hungária Kft. az intézményekkel kötött szerződés alapján átvételi díjat fizet.

A program célja a tanév idején folytonosan működő szelektív papírgyűjtési rendszer üzemeltetése, amely egyrészről gazdasági hasznot hoz az iskoláknak (a begyűjtő cég az összegyűjtött hulladékért havi elszámolásban fizet), másrészt tudatosítja a gyerekekkel, hogy a hulladékpapír nem pusztán szemét, hanem másodnyersanyagként értéket képvisel.

Az ASCO Hungária által készített felmérés szerint egy felső tagozatos diák évente kb. 11 kg papírt használ el, ami éves szinten iskolánként több száz tonna papírhulladék keletkezését jelenti. Ezért mind környezeti, mind pedagógiai szempontból kiemelkedően fontos célkitűzés az újrapapír, vagy más néven recycling papírtermékek elterjesztése az iskolákban. A hulladékpapír gyártása a cellulózpapírhoz képest jóval kevesebb környezetszennyezéssel jár: nincs fehérítés, a gyártáshoz feleannyi energiára, tizedannyi friss vízre van szükség, miközben az így gyártott új termékek (füzet, rajzlap, könyv) használati értéke megegyezik a cellulózpapíréval.

A program keretében a hulladékpapír mellett, az iskolák igénye szerint lehetőség nyílik PET palack, alumínium, valamint italos kartondoboz gyűjtésére is.
Forrás: well.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

PanPel
2009. augusztus 30. 22:57
Sokba kerül az iskolakezdés! Megint rengeteg papírt használunk el... Ezek jutottak eszembe és megnéztem a tavalyi füzeteim, rájöttem, hogy sok be sem telt, rengeteg üres lap van benne. Így arra gondoltam ezzel is lehet spórolni, hisz ha már 3 füzettel kevesebbet kell venni jól járok, arról nem is beszélve, hogy figyelek környezetünkre és kevesebb papírt dobok ki. Tankönyvek terén ugyanerre jutottam, érdemes körbekérdezni ismerősöket, s használt könyvet venni...Mit gondoltok erről? Van valakinek egyéb praktikus ötlete? http://blog.peldakep.hu/
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását