2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Élve eltemetett nők

Élve eltemettek öt nőt Pakisztánban, mert szerelemből akartak férjhez menni és nem ahhoz, akit a családjaik kiszemeltek nekik - állítják polgárjogi csoportok.Az öt megölt nő ügye felzúdulást keltett az ázsiai országban még vidéken is, pedig ott a nők joga
2008. szeptember 2. kedd 10:51 - Hírextra
A rendőrség nyomozást indított és öt embert már őrizetbe is vettek az áldozatok családtagjai közül azzal gyanúsítva őket, hogy részt vettek az úgymond "családi becsületet óvó" kivégzésekben.
Maga a pakisztáni belügyminisztérium közvetlenül is foglalkozik az üggyel, egy hét határidőt adott a rendőrségnek a tények feltárására.

"A miénk nem európai társadalom, de a nők elleni erőszakot mi sem tűrhetjük sem a kulturális szokások, sem a vallás nevében" - mondta Rehman Malik, a belügyminisztérium egy vezető tisztségviselője.

Pakisztán konzervatív muszlim állam, mégis helyet kaptak nők a hatalom csúcsain. A merénylet áldozatává vált Benazir Bhutto kétszer is volt miniszterelnök, de a központi bank kormányzója és a parlament elnöke is nő. Vidéken ugyanakkor a nők nem sok szabadságot élveznek és csekély védelmet kapnak a rendőrségtől és a bíróságoktól, ha férfiakkal van nézeteltérésük.

Pakisztáni emberi jogi szervezetek becslései szerint évente vagy ezer embert ölnek meg az országban becsületbelinek tartott ügyek miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását