2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Extrémsportfesztivál Budapesten

Az ország legnagyobb extrémsportfesztiválját rendezik meg szombaton az egyik budapesti bevásárlóközpont tetőteraszán.
2008. augusztus 28. csütörtök 13:40 - Hírextra
A kilencedik alkalommal megrendezendő versenyen meghívásos alapon vesznek részt a versenyzők négy kategóriában: BMX street (34 versenyző), BMX flatland (26), skateboard (32) és inline (22)- tudatta a rendezvény szervezője.

A BMX street-kategóriában a kerékpárral ugrások, korláton csúszások és egyéb egyensúlyi elemek bemutatása a feladat különböző utcai és speciális, skateparkokban található elemeken. A BMX flatland-stílus esetében különböző egyensúlyi elemek, például gurulások, forgások végrehajtása a cél sík talajon.

A skateboard- vagy gördeszka-kategóriában a lényeg, hogy a négy kerékkel felszerelt deszkalapon különböző trükköket hajtsanak végre a versenyzők sík talajon, vagy skateparkokban található elemeken (például korláton).

Az inline a görkorcsolyázás egyik kategóriája, amikor a versenyzők elsősorban lépcsőkön, korlátokon és egyéb speciális akadályokon csúsznak vagy ugranak.

A tét: egy év az extrém sportolók trónján. A látványos bajnokság mellett koncertekkel, játékokkal várják az érdeklődőket a Westend tetőteraszán délelőtt tíz órától.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását