2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Nemzeti hős az afgán érmes

Nemzeti hős lett az első afgán olimpiai érmes: Rohullah Nikpai szerdán végzett tékvondóban a harmadik helyen a pekingi nyári játékokon, miután legyőzte az olimpiai bajnok spanyol Juan Antonio Ramost.
2008. augusztus 21. csütörtök 14:17 - Hírextra
"Túlságosan boldogok vagyunk ahhoz, hogy szavakkal ki tudjuk fejezni örömünket" - nyilatkozta a kínai hírügynökségnek Gulam Dzsilani Garob, az Afgán Olimpiai Bizottság sajtófőnöke.

Garob szerint ez az eredmény arra buzdíthatja az afgánokat, hogy minél többen sportoljanak. Az Outlook Afganistan című angol nyelvű lap csütörtöki vezércikkében az egész nemzet büszkeségéről írt és hangsúlyozta: Nikpai történelmi bronzérme "nemcsak javíthatja a terrorizmus sújtotta nép hangulatát, hanem követendő példa is az ország lakosságának, különösen a fiataloknak, hogy mindenki tegye hozzá a maga részét az ország becsületének erősítéséhez."

"Remélem sikerem a béke üzenete lesz, harminc évnyi háború után" - nyilatkozta Nikpai szerdai győzelme után.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását