2024. április 24. - György
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Grúziába utazik Eörsi Mátyás

Hétfőn este az Európa Tanács megbízásából két napra Grúziába utazik Eörsi Mátyás, hogy a helyszínen tájékozódjon a kaukázusi konfliktus fejleményeiről - tudta meg az MTI.
2008. augusztus 18. hétfő 12:25 - Hírextra
A politikus az MTI kérdésére elmondta, hogy személyesen szeretne megismerkedni a grúz állásponttal és a helyszínen akarja nyomon követni az orosz csapatkivonást. Tapasztalatairól ezt követően Strasbourgban kell majd beszámolnia.

Eörsi Mátyás elmondta, hogy tervei szerint találkozni szeretne Miheil Szaakasvili köztársasági elnökkel, a külügy- illetve az integrációs miniszterrel, a parlament elnökével, képviselőkkel és ellenzéki politikusokkal is. El szeretne látogatni Goriba is, amelyet a tudósítások szerint rendkívül súlyos csapások értek a harcok során.

Vasárnap Vjacseszlav Boriszov vezérőrnagy, a frontvonalon bevetett katonák parancsnoka jelentette be, hogy az orosz csapatok megkezdték kivonulásukat Chinvaliból, Dél-Oszétia fővárosából.
Ezt követően a moszkvai védelmi minisztérium egyik magas rangú illetékese is azt mondta az ITAR-TASZSZ hivatalos hírügynökségnek, hogy megkezdődött az orosz csapatok részleges kivonása a grúz-déloszét válságövezetből.

A kijelentést a minisztérium szóvivője hivatalosan cáfolta. Állítása szerint az 58. hadsereghez tartozó egységek kivonásának részletein most dolgoznak, s kivonásukról a helyzet stabilizálódásának függvényében döntenek majd.

Vasárnap Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter azzal vádolta meg Oroszországot, hogy nem tartja be a Grúziával kötött fegyverszünetet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását