2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kobe Bryant Bushnak ajánlaná a győzelmet

"Csodálatos dolog látni, hogy az elnök nekünk szurkol, megtiszteltetés a hazáért játszani. Ezért is mondom, hogy az olimpiai aranyérem többet ér, mint az NBA-győzelem" - nyilatkozta pénteken Kobe Bryant, a Los Angeles Lakers sztárja, az amerikai olimpiai
2008. augusztus 8. péntek 09:31 - Hírextra

A pekingi sajtóközpontot is hatalmába kerítette a "Dream Team" körüli óriási lelkesedés. A helyi rendezők, tisztviselők, sőt, még a biztonsági emberek is kiestek szerepükből, egyszerű rajongókká váltak, amikor megjelentek ott az amerikai kosarasok, megrohanták őket autogrammokért, vagy csak egy kézfogásért. Különösen Bryant volt kedves, készséges mindenkivel.

"Alig várom, hogy felvonulhassak a nyitógálán, ezzel teljesül egy álmom. Persze az arany is kell: hogy elhódítsuk a címet, főleg jól kell védekeznünk és sok lepattanót kell szerezünk. Tudjuk, hogy képesek vagyunk sok pont szerzésére, de ha jól védekezünk, minden sikerülni fog" - mondta Bryant a csapat nevében, amely szeretné mindenképpen kitörölni az emlékezetből az athéni kudarcot jelentő bronzérmet.

Az amerikaiak vasárnap lépnek pályára a házigazdák ellen, akiknek legnagyobb csillaga, Jao Ming (Yao Ming) jó ismerős, hiszen a Houston Rockets-ben játszik. "Mit mondhatnék neki? Azt, hogy menj az utamból! Tréfát félretéve, sok szerencsét kívánok neki, akkor is, ha tudom: képes ellenünk akár 20 pontot és 20 lepattanót szerezni" - elmélkedett a Rockets sztárjáról Bryant.

Az amerikai olimpiai kosárlabda hegemóniát, amely 12 aranyat eredményezett eddig, csak négyszer törték meg: először 1972-ben Münchenben, amikor a szovjetek Szergej Bjelov utolsó másodpercben dobott kosarával nyertek, 1980-ban a bojkott miatt nem vettek részt a moszkvai olimpián - ott Jugoszlávia nyert - 1988-ban ismét a szovjetek diadalmaskodtak, míg 2004-ben Athénban az argentinok állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a PontFM 88.1 sportrádióban, melyet az alábbi linken lehet elérni: www.pontfm.hu

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását