2024. április 24. - György
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Túlsúlya miatt kéri kivégzése elhalasztását egy ohiói rab

Olyan kövér, hogy nem fogják megtalálni a vénáját, és nem lesznek képesek rendesen elaltatni - ezzel az érvvel akarta immár másodszor is eltolni halálbüntetésének végrehajtását egy ohiói elítélt, akinek méreginjekciós kivégzését októberre tűzték ki.
2008. augusztus 5. kedd 16:07 - Hírextra
Richard Cooeyt 1986-ban ítélték halálra két egyetemista megerőszakolásáért és megöléséért, de 2003-ban egy szövetségi bíró ideiglenesen elhalasztotta az ítélet végrehajtását. Idén áprilisban azonban a legfelsőbb bíróság elutasította az újabb halasztási kérelmét, azzal indokolva, hogy késve nyújtotta be.

A 41 éves Cooey 170 centiméteres magassága dacára már elérte a 121 kilogrammos súlyt, és ügyvédje pénteken arra hivatkozva kérelmezte a halálos injekció beadásának elhalasztását, hogy a börtön egészségügyi személyzete is alig tudott tőle vért venni, amikor erre szükség volt az orvosi vizsgálatokhoz.

Cooey méreginjekcióval történő kivégzésére október 14-én kerül sor.
Az elítélt ügyvédei egy orvosi szakvéleménnyel alátámasztva azzal is érveltek, hogy védencük olyan erős gyógyszert szed migrénes fejfájására, amely közömbösítheti a kétféle méreg előtt adagolt altató hatását.

"Minden szakértő egyetért abban, hogy ha az első gyógyszer (az altató) nem hatásos, a kivégzés kínhalállá válik" - állította Cooey jogi képviselője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását