2024. április 25. - Márk
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Latinos pezsgés

Izzasztó, lüktető latin estre várják a közönséget vasárnap a budapesti Millenárison, ahol az argentin Karamelo Santo lép színpadra a Night Colours-sorozat vendégeként.
2008. augusztus 1. péntek 18:15 - Hírextra
A koncert szervezőinek közlése szerint "Argentína legizgalmasabb exportcikkeként" tartják számon a nyolctagú dél-amerikai együttest, amely 1993 óta terjeszti a latin dallamokat punk, rock, reggae és ska elemekkel ötvöző "rebellis" muzsikáját.

A Karamelo Santo az Andok szomszédságában fekvő nyugat-argentin Mendoza megyében alakult. A zenekar tagjai - saját bevallásuk szerint - a kezdetektől a hagyományos pop-rock zenei piacot uraló főbb irányzatoktól eltérő utakat kerestek.

Az olyan zenei ikonok, mint Bob Marley, a Clash vagy a Beatles példájából kiindulva hittek abban, hogy lehetséges szélesebb közönséget is elérni ideáljaik feladása nélkül.

A népszerűséget az ezredforduló hozta meg az együttesnek: 2000-ben Manu Chao előzenekarnak kérte fel őket argentin turnéjára, és egy évvel később megjelent, Los Guachos című albumukon is "vendégszerepelt". Ma már a külföldön legtöbbet koncertező argentin zenekarok közé tartozik a Karamelo Santo, rendszeres fellépője a dél-amerikai és a nyugat-európai zenei fesztiváloknak.

Az együttes - Guillermo "Goy" Ogalde, Pedro "Piro" Rosafa, Diego Aput, Lucas Villafane, Mariano Ponce de León, Gody Corominas, Pablo Clavijo, Alejandro Pozo és Juan Pablo Pelaez - eddig hat nagylemezt adott ki, legújabb, a közép- és a dél-amerikai rádiók toplistáit meghódító "Antenna Pachamama" című albumuk európai turnéja során Budapesten kívül Ausztriában, Németországban, Svájcban és Csehországban lépnek fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását