2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Tadicsnak lenni nem életbiztosítás

Több halálos fenyegetést kapott a szerb elnök Radovan Karadzsics hétfői letartóztatása óta. Volt, aki e-mailben átkozta meg Borisz Tadicsot, az államfőt téve felelőssé a háborús bűnökkel vádolt volt politikus elfogásáért - közölte a Beta hírügynökség.
2008. július 27. vasárnap 17:40 - Hírextra
"Halott ember vagy, Borisz" - áll az egyik, az elnök sajtószolgálatának címzett e-mailben, amelyet a Bosznia szerb részén fekvő Banja Lukából küldtek Tadicsnak. Egy Montenegróból érkezett üzenet írója eközben arra figyelmeztette az államfőt, hogy Isten büntetésére számíthat, ugyanis a feladó megátkozta őt. Egy harmadik levélben pedig egyenesen arról írnak, hogy az elnök Karadzsics letartóztatásával "aláírta saját halálos ítéletét", ugyanis "minden áruló megfizet egyszer".

De nem csupán névtelen levelek feladói szeretnék felelősségre vonni Tadicsot Karadzsics elfogásáért: Vjerica Radeta, a Szerb Radikális Párt politikusa egy pénteki sajtótájékoztatón arra figyelmeztette az államfőt, hogy a hitszegést nem bocsátják meg Szerbiában. Borisz Tadics minderre úgy reagált: sem a gyűlölet szavainak, sem az erőszak tetteinek nincs helye sem a parlamentben, sem az utcákon.

Radovan Karadzsics továbbra is hősnek számít a szerb nacionalisták köreiben, annak ellenére, hogy a hágai Nemzetközi Törvényszék súlyos vádak miatt adott ki körözést ellene. A 13 évnyi bujkálás után hétfőn Belgrádban letartóztatott Karadzsicsot népirtással, háborús és emberiesség elleni bűncselekményekkel vádolják. A vádirat legsúlyosabb tétele Szarajevó 43 hónapig tartó ostroma, amelyben mintegy tízezer civil polgár vesztette életét. Szintén kiemelt tétel az 1995. júliusi srebrenicai mészárlás, amikor csaknem 8000 muzulmán fiú és férfi esett áldozatul.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását