2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Bunyó a vesztes Honvéd-meccs után

Három osztrák szurkolót állított elő a rendőrség szombaton este a Budapest Honvéd és a Sturm Graz futballmeccs előtt a magyar fővárosban - közölte a BRFK. Az UEFA Kupa selejtezőt a Bozsik stadionban a vendég osztrák gárda nyerte.
2008. július 27. vasárnap 12:51 - Hírextra
A mérkőzés előtt az osztrák szurkolókat a belvárosi Vörösmarty téren magyar drukkerek támadták meg, a verekedést a rendőrök akadályozták meg azzal, hogy sorfalat álltak a két tábor közé.
A rendőrök innen két osztrákot állított elő; egyikük egy rendőrautót rongált meg, egy másik a sorfalat dobálta. Velük szemben a BRFK garázdaság miatt indított eljárást. A dobálás miatt egy rendőr a kezén könnyebben megsérült.

A mérkőzés előtt egy harmadik vendégszurkolót is előállítottak, mert egy pirotechnikai eszközzel a biztonsági szolgálat munkatársai elé lőtt.

Az osztrák szurkolók meghallgatásuk után vasárnap reggelig valamennyien szabadon távozhattak, ám mindhármukkal szemben garázdaság miatt indított eljárást a rendőrség - közölte Unger Pál, a BRFK sajtóügyeletese.

A BRFK közölte azt is, hogy a mérkőzés idején osztrák szurkolók pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára. Amikor a biztonsági szolgálat munkatársai a dobálókat megpróbálták a tömegből kiemelni, verekedés tört ki.

A szurkolók székeket téptek ki a helyükről, és ezzel támadtak a biztonsági emberekre. Az APA osztrák hírügynökség jelentése szerint a grazi fanatikusok mintegy 200 széket rongáltak meg.
A tömegverekedésnek végül a rendőrség és a biztonsági szolgálat munkatársai közös erővel vetettek véget.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt közölte, a verekedés során többen is megsérültek. Kilenc drukkert, köztük hét-nyolc osztrákot, akiket a helyszínen nem tudtak ellátni, a mentők kórházba szállították; ketten súlyosabban megsérültek.

Többeket fejsérülés, agyrázkódás, borda-, vagy álcsonttörés miatt kellett ellátni.

A hazai pályán a Budapest Honvéd 2-1-es vereséget szenvedett, ezzel elbúcsúzott a nemzetközi porondtól, és osztrák gárda jutott be az UEFA Kupa selejtezőjének második fordulójába.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását