2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Felavatták a Veszprém Arénát

Nagyszerű, hogy a sportra és a kultúrára milliárdokat tudott áldozni egy város, Veszprém ezzel szerződést kötött a jövővel - mondta Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a Veszprém Aréna sport- és kulturális centrum avatásakor.
2008. július 21. hétfő 05:43 - Hírextra

Olyan sport- és kulturális központ ez, amelynek méretei minden nemzetközi elvárásnak megfelelnek - tette hozzá, megjegyezve: szerinte nemcsak a fantasztikus kézilabdától lesz itt nagy zaj, hanem sok kulturális rendezvényt is tartanak majd.

Schmitt Pál köszöntötte a jelenlévők közül Regőczy Krisztina olimpiai ezüstérmes műkorcsolyázót, Kiss Balázst, Veszprém kalapácsvető olimpiai bajnokát, Magyar Zoltán és Borkai Zsolt ötkarikás aranyérmes tornászokat és Varga János, olimpiai bajnok birkózót, akiket nagy tapssal köszöntött a több száz fős közönség.

A jelenlévők egyperces néma gyászszünettel emlékeztek Kolonics Györgyre, a kedden 36 évesen elhunyt kétszeres olimpiai bajnok kenusra.
Veszprém jelképesen felállhat most a dobogó legfelső fokára, noha tudjuk, hogy Budapesten és Debrecenben is van nagyobb csarnok - mondta Debreczenyi János, Veszprém polgármestere, hozzátéve: "Mi vagyunk a legjobbak és a legújabbak".

A polgármester elmondta, az európai hírű veszprémi kézilabdacsapat megmutatta, hogy "sportszerűen is lehet magyar bajnokságot nyerni", s kiemelte: egy sportcsarnokot azért létesítenek, hogy az emberek "sportszerű találkozásának és egymás megbecsülésének a színtere legyen".
A csarnok bejáratánál lévő szalagot Schmitt Pál és Debreczenyi János vágta át.

A Veszprém Aréna 4,7 milliárd forintos beruházással készült el 10 hektáron egy év alatt. A klimatizált csarnok 10 ezer négyzetméter alapterületű, 2000 négyzetméteres a küzdőtér, mobil nézőtérrel rendelkezik; ötezer ember fér el a lelátókon. A létesítményhez 900 férőhelyes parkoló is tartozik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását