2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Dugig az EFOTT

Megtelt a kemping, s pénteken már a pótkempingben fogadták a hétvégi programokra érkezőket az EFOTT színhelyén, a dunaújvárosi Szalki-szigeten.
2008. július 18. péntek 18:03 - Hírextra
Mint Pazaurek Piroska, a fesztivál sajtófőnöke elmondta, a nulladik napon ötezernél többen, csütörtökön pedig több mint kilencezren váltottak belépőt, táboroztak, buliztak a szigeten. A péntek esti, szombati programokra pedig látogatócsúcsra számítanak.

Nem is fognak csalatkozni, mert péntek délelőttől folyamatos a sorban állás a fesztivál beléptető hídjánál, délig több százan váltottak belépőt.

Az érdeklődés érthető, hiszen péntek este a nagyszínpadon a Quimby, a Depreszió és Kowalsky meg a Vega lép fel, a HÖOK sátorban pedig a retrokedvelők nosztalgiázhatnak Korda Györgyöt és Balázs Klárit hallgatva. A jeles páros fellépést követően Dévényi Tibi bácsi és DJ Juhász Laci pörgeti majd hajnalig a lemezeket.

A koncertek hallgatása mellett a fesztiválozók naponta más-más turisztikai célpontra látogathatnak el, pénteken például Dunaföldvár és Rácalmás volt a célpont, továbbá kerekasztal-beszélgetéseken vehetnek részt.

A találkozó résztvevői elégedettek a körülményekkel. Az MTI tudósítójának többen elmondták, hogy "hallgatóbarát" árakon kínálják az ételt és az italt, s a választék is megfelelő. A dunaújvárosi vendéglátóhelyek, üzletek is érzik az EFOTT kedvező hatását: jelentősen megnőtt kedd óta a forgalmuk.

A fiatalokat ingyen igénybe vehető fesztiválbuszok szállítják a szigetre és onnan a városba, s ugyancsak térítésmentesen használhatják a városi uszodát is.

Az utóbbi kedvezményre azért van szükség, mert a Szalki-szigeti öbölben tilos fürödni. A tiltást egyébként fegyelmezetten tudomásul vették a találkozó résztvevői, mindössze egyetlen renitens fesztiválozót kellett a "parti őrségnek" megbírságolni. A találkozó vasárnap 10-kor, a táborzárással ér véget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását