2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Az MDF készen áll a valódi munkára

A Magyar Demokrata Fórum üdvözli Lendvai Ildikó kijelentését, mely szerint érdemi szakmai vitára van szükség és lehetőség ezen a nyáron. Amennyiben az MSZP komolyan gondolja, hogy a nyarat bársonyos semmittevés helyett munkával kívánja tölteni, úgy minden
2008. július 17. csütörtök 19:06 - Hírextra
A Magyar Demokrata Fórum üdvözli Lendvai Ildikó kijelentését, mely szerint érdemi szakmai vitára van szükség és lehetőség ezen a nyáron. Amennyiben az MSZP komolyan gondolja, hogy a nyarat bársonyos semmittevés helyett munkával kívánja tölteni, úgy minden lehetősége megvan az MDF korábbi, rendkívüli parlamenti ülést célzó kezdeményezését támogatni.

Az MDF készen áll a szakmai munka parlamenti keretek között történő megkezdéséhez. Ma Magyarországon az egyik legsürgetőbb feladat az igazságtalan és fenntarthatatlan, a munkával szemben a munkanélküliséget támogató segélyezési rendszer átalakítása. Nem tartjuk elfogadhatónak, hogy az Országgyűlés feladatkörébe tartozó súlyos és fontos kérdés egy esetleges újabb, több milliárd adóforintot felemésztő felelőtlen népszavazás útján dőljön el, hiszen valódi eredménnyel járó törvényi szabályzás csak a Parlament falai közt lefolytatott szakmai és politikai egyeztetések során jöhet létre.

A parlamenti pártoknak mindemellett mihamarabb közös nevezőre kell jutniuk a tovább nem odázható adóreform tekintetében, amelyről az MDF – a Nemzeti Adószabaság Programmal – komplex javaslatcsomagot mutatott be a tavasz folyamán.

Bízunk abban, hogy Lendvai Ildikó szavai mögött, melyek az érdemi munkával töltött nyári szezonra vonatkoznak, valódi elhatározás húzódik. Elfogadhatatlannak tartjuk ugyanis, hogy amíg a húzott-halogatott gazdasági reformok tekintetében - a gazdasági szereplők egybehangzó véleménye szerint is – a 24. óra után van az ország, addig a magyar Országgyűlés, mint aki jól végezte dolgát, majd’ negyedéves szabadságra vonul.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását