2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Minőségi jazz a Palotában

A Művészetek Palotája idén már negyedik alkalommal rendezi meg a New Orleans Swingfesztivált, amely rangos amerikai és európai fellépőinek köszönhetően a régió egyik legfontosabb tradicionális jazzfesztiváljává vált.
2008. július 15. kedd 07:57 - Hírextra
Augusztus 29-én este ismét a trombitás-énekes Bényei Tamás népszerű zenekara, a Hot Jazz Band nyitja az események sorát, amely az amerikai örökzöldek mellett a magyar nyelvű repertoárt is becsempészi programjába. Vendégszólista a fiatal énekesnő Bolba Éva, illetve Louis Armstrong stílusának legjobb hazai imitátora, a produkcióját show-elemekkel is színesítő Papa Fleigh (Forgács László) lesz.

30-án az autentikus louisianai jazzstílus egyik legjobb képviselője, Leroy Jones lép színpadra, aki pályafutása során olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Danny Barker, Harry Connick Jr. és a Preservation Hall Jazz Band.

A harmadik napon (augusztus 31.) a magyarországi ragtime, dixieland és szving előadásának veteránja, a Benkó Dixiland Band foglalja össze a jazz aranykorának nevezett 20-as, 30-as illetve 40-es évek amerikai zenéjét. Illusztris vendégeik, Deseő Csaba hegedűs és Micheller Myrtill jazzénekes a magyar jazz két különböző generációját képviselik.
Forrás: kulturpart.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását