2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Utcazene Fesztivál

Kilencedik alkalommal rendezik meg Veszprémben az Utcazene Fesztivált; a kedden kezdődő, fiatalok nagy tömegeit vonzó ötnapos rendezvény-sorozaton csaknem ötven szólista és zenekar lép fel - tájékoztatta Muraközy Péter, a fesztivál főszervezője hétfőn az
2008. július 14. hétfő 17:40 - Hírextra
Veszprém belvárosának utcáin és terein két nagy- és öt kisszínpadot állítottak fel, ahol minden nap kora délutántól éjfélig szól majd a muzsika - tette hozzá a szervező.

A fesztivál nyitó napján, kedden fellép például az Egyesült Államokból érkező Chris Cain, aki dzsessz és blues zenét játszik, s ugyancsak nívós dzsesszmuzsikát hallhat majd a közönség az osztrák, olasz, amerikai zenészekből verbuválódott Raphael Wressing és Enrico Crivellara Organ csapatoktól, s láthatják-hallhatják öt osztrák fiatalember zenekarát, a Blauchklangot is.

Fellép még Veszprémben a világkalandor utcazenészekből álló, kilenc tagú Anselmo Crex, amelynek már több nagylemeze is megjelent, s számait rádiók játsszák világszerte.

Muzsikál Veszprémben az utcazenészekből nagyzenekarrá nőtt olasz Mau Mau, a 11 fúvósból álló német Mardi Gras.bb csapat, amely 2005-ben már nagy sikerrel szerepelt a bakonyi megyeszékhelyen, sőt Ausztráliából is érkeznek zenészek: az akusztikus folk-rock zenét játszó Hannah Pearl Band és a klasszikus utcazenész, Sam Manzies.

Sztártriónak nevezhető az Egyesült Államokból érkező LMT Connection, akik az amerikai dzsesszfesztiválok rendszeres résztvevői, igazi utcazenész csapat viszont a holland (amszterdami) Caspian Hat Dance, s az olasz La Tresca is - mondta Muraközy Péter. Megjegyezte: több magyar utcazenész is fellép természetesen a veszprémi fesztiválon, közülük kiemelte a helybeli és pétfürdői fiatalokból 2001-ben verbuválódott Hősök együttest.

A fesztivál főrendezője emlékeztetett arra, hogy tavaly legalább 80 ezren vettek részt az ötnapos utcazenei programokon, s legalább ennyi érdeklődőre számítanak ezúttal is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását