2024. április 18. - Andrea, Ilma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Liberális nem

Az SZDSZ szerint kívánatos, hogy a politikai pártok egyeztessenek a hosszabb távú, gazdaságpolitikai elképzelésekről, de a hároméves költségvetés ötletét a liberálisok nem tudnák támogatni - mondta Gulyás József, a liberális párt ügyvivője hétfőn az MTI-n
2008. július 14. hétfő 21:47 - Hírextra
A politikus emlékeztetett arra, hogy az SZDSZ már az Orbán-kormány idején - amikor a Fidesz-MDF-FKGP koalíció előállt a kétéves költségvetés ötletével - sem támogatta a parlament jogalkotói, döntéshozói, és ellenőrzési szerepét korlátozó javaslatot. Megjegyezte, hogy a javaslat motivációja nem értelmezhető, hiszen nehezen hihető, hogy a Fidesz arra készül, hogy hároméves költségvetést szavazzon meg a szocialistákkal.

Gulyás József hozzátette: a költségvetés megalkotásánál elemi elvárás, hogy hosszabb távra tervezzenek, amikor azonban a magyar gazdaság rendkívül érzékenyen reagál a folyamatosan bekövetkező világgazdasági változásokra, kifejezetten rossz ötlet, hogy a parlament három évre mondjon le a költségvetés alkotásának, meghatározásának a felelősségéről a kormány javára.

A politikai pártok közötti esetleges egyeztetésről beszélve a képviselő kiemelte: az adótörvényeket a magyar gazdaság versenyképességének erősítésének szem előtt tartásával úgy kellene szabályozni, hogy azok a lehető legkiszámíthatóbb szabályozási környezetet teremtsék meg a gazdasági élet szereplői számára.

Pelczné Gáll Ildikó a Fidesz alelnöke, a párt országgyűlési képviselőjével, Nógrádi Zoltánnal közösen tartott vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a 2011-es magyar EU-elnökség előtt a Fidesz javasolja: az Országgyűlés hároméves költségvetést fogadjon el, amely rögzíti a felhasználható európai uniós forrásokat és a hazai forrásokat, valamint biztosítja az átláthatóságot és az ellenőrizhetőséget is.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását