2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A pénzügyi válság elérte Európát

Az osztrák Coface hitelbiztosító társaság csütörtökön kiadott értékelése szerint a pénzügyi válság elérte Európát, és most már a legsérülékenyebb feltörekvő országok felé tart. A társaság ezért leminősítette Spanyolországot, Észtországot, s negatív megfig
2008. július 11. péntek 07:21 - Hírextra
Néhány európai országban már jól érzékelhető a globális pénzügyi válság következményeként egyfajta vállalati fizetőképességi problémának a megjelenése - mondta az InfoRádiónak a Coface magyarországi részlegének igazgatója.

Dercze Zoltán elmondta: Spanyolország az egyik, ahol jelentősen növekedtek a fizetési késedelmek, és ez a szomszédos Portugáliát is érinti. A skandináv térségben Dániát tekintik olyan országnak, ami a legérzékenyebben reagál a helyzetre.

A Coface Hungary országigazgatója szerint jól látszik, hogy azoknál az államoknál, ahol a GDP-ben jelentős szerepet játszik az ingatlanpiac és az építőipar, sokkal erősebb hatása van a pénzügyi válságnak.

Az osztrák hitelbiztosító cég a kelet-közép-európai térségben két balti államot minősített le: Észtországot és Lettországot, de még így is a legjobb, "A" kategóriában maradtak.

A Coface Ázsiában egyedül Vietnámot helyezte megfigyelő listára - Indiát és Kínát láthatóan elkerülte a pénzügyi válság, mert a két országban nincs fizetőképességi romlás.

Dél-Afrika szintén negatív listára került, elsősorban költségvetési és külső finanszírozási problémák, valamint valutabizonytalanság miatt.
Forrás: InfoRadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását