2024. április 18. - Andrea, Ilma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Annyi sört igyál, ahány kiló az asszony

Finnország nyáron megbolondul. A skandináv ország lakói a hosszú, hideg, unalmas és sötét tél után mint a parkba kieresztett óvodások özönlik el a hülyeség térségeit. A feleség-cipelő verseny az egyik olyan „sportág” melyet északi barátaink a
2008. július 7. hétfő 15:59 - Pénzes Dávid
Egy ír hölgy, Julia Galvin is azért ruccant át súlyos teste minden porcikájával Finnországba, hogy találjon egy komoly férfit, aki képes az ő 120 kilogrammocskáját a 253 méteres pályán végigcibálni. Különös felkerekedésének célja természetesen az volt, hogy végül aranyéremmel és egy hosszú időre elegendő sörkészlettel térhessen haza.

Végül talált is magának egy angol úriembert, aki a pálya izgalmas akadályain valahogy végiggurította. Teljesítménye még sem lehetett kielégítő, hiszen a hölgy végül nem zsebelhette be a megtisztelő első helyet. Ám fogadkozott, addig próbálja majd újra meg újra, míg az övé nem lesz a világbajnoki cím és a komoly mennyiségű sör.

Még Kenyából is

A feleség-cipelés az egyik legbizarrabb verseny, amit a finnek eddig kitaláltak. Mégis, 48 pár nevezett 13 különböző országból. Volt pár, aki Kenyából érkezett, hogy kielégítse afrikai otthonukban a nyár során megnövekedett sörigényüket. De érkeztek versenyzők Ausztráliából és Kanadából.

Végül Észtországnak sikerült a legjobban összekapnia magát. Alar Voogla spurizott asszonykájával Kirsti Viltroppal a leggyorsabban: hátán kedvesével több mint egy perces előnyel ért célba. Ezzel a balti ország tizenegyedik győzelmét aratta.

A németek is mindent beleadtak: naná, a nemzeti italukért ők sok mindenre képesek. Ám végül csak a második helyet sikerült megszerezniük. Az angol pár lett a bronzérmes, a százméteres sprintszámot a rendező finnek nyerték.

Az aerodinamika is szerepet kap

Amíg sok versenyző profi atléta, addig sokan csak viccből csinálják, vagy hobbiból, esetleg a nyeremény csábítja őket. A végül harmadik helyet elérő angol pár (Ash Davies és Aila Bruce) például külön időt töltött egy különleges ruha kiagyalásával és elkészítésével is. Elhozták magukkal egy ruhatervezőt, akivel közösen az aerodinamikailag legelőnyösebb dresszt.

A versenyt ötezer ember látta élőben. A Sarkkörtől autóval néhány órára lévő eldugott hely, mélyen az erdőben, a híres Finn-tóvidék egyik tavánál bújik.

Az őrült rendezvény gyökerei a finn legendákban kertesendők. Az eredeti történet Ronkainen, a rabló meséje. A 19. században élt rablóvezér kényszerítette csapatának tagjait, hogy hátibatyujukban egy élő disznót vigyenek el. Így edzésben maradnak és több szajrét képesek majd a hátukon elhozni. A másik, még régebbi törzsi szokás szerint egymás feleségeit lopták el a finn férfiak.

A nyári finn bolondságok sorába, a feleség-cipelés mellet olyan magas színvonalú eseményeket szerveznek meg, mint a mocsári futball, a mobil telefon hajítás, vagy a karaoke.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását