2024. április 25. - Márk
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Mégsem nyílt még meg a határ

Az osztrák ígéretek ellenére mégsem nyílt meg a zöldhatár a magyar-osztrák szakaszon a foci Európa-bajnokság befejezésének másnapján - írja a Magyar Hírlap.
2008. július 4. péntek 08:42 - Hírextra
Július elsején nem jelentkezett senki osztrák részről a magyar települések polgármestereinél a határnyitás szándékával, pedig arról volt szó, hogy az Európa-bajnokság után azonnal megindulhat a zöldhatárforgalom - mondta a Magyar Hírlapnak Fertőrákos polgármestere. Palkovics János úgy tudja, a határnyitásról állítólag burgenlandi tartományi szinten döntöttek, és az ígéret is onnan jött. A polgármester a lapnak beszámolt arról is, hogy korábban főként a betelepedett osztrákok aláírásgyűjtést kezdeményeztek a határnyitás érdekében, s az íveket leadták a tartományi hatóságoknak. Hozzátette: részben ennek is köszönhető, hogy odaát felfigyeltek a problémára.

A polgármester azt ígéri, ha az osztrákok ragaszkodnak hozzá, magyar részről készek korlátozni az áthaladó autók sebességét, főleg ha tovább nő a forgalom az érintett utakon. Más korlátozást azonban magyar részről nem kívánnak érvényesíteni - közölte a lappal.

A Magyar Hírlap emlékeztet: az osztrákok már a schengeni határnyitás másnapján betontuskókkal, sorompókkal és tiltó táblákkal lezárták a magyar-osztrák zöldhatárt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását