2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Környezetvédelem hátrányos helyzetűeknek

Hátrányos helyzetű gyermekek táborozhatnak július 7-14. között a Nógrád megyei Salgóbányán, ahol ez alkalommal 130 résztvevőnek szerveznek tartalmas, a környezetvédelemhez kapcsolódó programokat - közölte Kun Pál, a Reinhold és Carmen Würth Alapítvány eln
2008. július 4. péntek 08:57 - Hírextra
A tábort 14. alkalommal rendezik meg nevelőotthonokban élő, tíz-tizenégy éves gyermekeknek az Oktatási és Kulturális Minisztérium, valamint a környezetvédelmi tárca szakmai közreműködésével.

A gyermekotthonokban nevelkedő, illetve nevelőszülőknél élő 130 gyermek kiválasztását a Nevelőotthonok Nemzetközi Szövetségének Magyarországi Egyesülete (FICE) végzi. A táborban színes programok keretében hívják fel a figyelmet az élővilág védelmének fontosságára és ismerhetik meg a gyerekek környezetük rejtett értékeit.

A szakmai programot a Magyar Madártani Egyesület állította össze. A gyerekek kirándulást tesznek Salgó várába, a Boszorkánykőre és a Medves-fennsíkra. Végigjárják a geológiai tanösvényt, látogatást tesznek a salgótarjáni Bányamúzeumban, felkeresik a Zagyva forrását, megismerik a vizes élőhelyek értékeit és az erdők élővilágát.

Az elmúlt 13 évben összesen 2.350 gyermek nyaralhatott ingyenesen a táborban.

A Reinhold és Carmen Würth Alapítványt 1991-ben hozta létre a hasonló nevű német szereléstechnikai cég. A szervezet tevékenységi körébe tartozik még a szociálisan hátrányos helyzetű, de jól tanuló egyetemi, főiskolai hallgatók ösztöndíjakkal történő segítése. Támogatást nyújtanak ezentúl a természet- és környezetvédelmi nevelő munkához.

Az alapítványt az oktatási tárca 2000-ben az oktatási munka segítéséért, a gyermekek és az egyetemi hallgatók érdekében kifejtett több éves tevékenységéért Kármán Tódor-díjjal tüntette ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását