2024. április 25. - Márk
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Illegális piások

Illegális szeszgyártókat lepleztek a hét közepén a Vám- és Pénzügyőrség Észak-Magyarországi Regionális Nyomozó Hivatal munkatársai a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bekecs községben; az ügyben jelenleg három személy ellen folyik büntetőeljárás.
2008. július 4. péntek 17:12 - Hírextra
A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP)pénteki közleménye szerint az ügyben lefoglalt jövedéki termékek értéke csaknem 7 millió forint, míg az illegális tevékenységgel elvont adó összege meghaladja a 36 millió forintot.

A közlés szerint a település egyik családi házában a nyomozók tetten értek két személyt, amint az udvaron álló személygépkocsi rejtett tartályaiból tiszta szeszt készültek lefejteni. Az összesen 321 liter adózatlan jövedéki terméket és az e célra átalakított személygépkocsit a szakemberek lefoglalták és az elkövetőket előállították.

A VPOP arról is beszámolt, hogy szinte ezzel egy időben ugyanezen a településen egy másik bekecsi családi házban is házkutatást tartottak a pénzügyőrök, ahonnan csaknem 3 ezer liter ismeretlen eredetű szeszesital, különféle aromák, nagy mennyiségű cukor, és cukorcefre került elő, valamint egy éppen működés alatt álló tiltott pálinkafőző berendezés.

Ugyanitt találtak az eljáró nyomozók ezer liternyi igazolatlan eredetű gázolajat és nagy összegű, az illegális tevékenységgel összefüggő készpénzt, amelyet szintén lefoglaltak.

Az elsődleges adatok alapján megalapozott a gyanú arra, hogy a két helyszínen folytatott illegális tevékenység egymással összefüggésben áll, valamint a lefoglalt alapanyagok mennyisége, az eszközök jellege alapján ipari mértékű illegális szeszgyártás zajlott a családi házakban.

A három említett személy ellen jövedéki orgazdaság, visszaélés jövedékkel, valamint visszaélés jövedékkel elősegítése bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás. Közülük egy embert őrizetbe vettek a pénzügyőrök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását