2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Vége a Zöld Vadműveletnek

Befejeződött a Hegyalja Fesztivál által másodszor meghirdetett Zöld Vadművelet gerillakertész-akció, amelynek eredményeképpen 21 településen csaknem 270 négyzetmétert ültettek be növényekkel a résztvevők.
2008. július 2. szerda 18:29 - Hírextra
Kaposvár, Miskolc, Zalaegerszeg, Tiszavasvári, Egyházerdő, Hajdúszoboszló, Debrecen, Tata, Örkény, Dabas, Pécs, Paks, Hajdúnánás, Tiszalök, Bicske, Vác, Szolnok, Székesfehérvár, Berettyóújfalu, Tököl és Budapest szerepelt a "kertész-kommandó" célpontjai között, amelynek tagjai változatos és gyakran szellemes terveket valósítottak meg.

A fővárosban például a Lágymányos guerillaz nevű csapat öt akciót is végrehajtott, a húszfős Prohászka alakulat a Bajcsy-Zsilinszky útra ültetett fiatal facsemetéket, az öttagú Kertészlények pedig a Pillangó utca-Fogarasi út sarkánál virágokat palántáltak egy térre.

 A Négy Zöldamazon csapat a Flórián térre "rajzolt" virágból békejelet, míg Szerencsen a Zipetgló Hada, azaz öt fiatal tette ugyanezt, a Dinoszauruszhányás-Világranglista fedőnévre hallgató "bevetésen" pedig az egyházerdei fiatalok az egész vasútállomás kivirágoztatására vállalkoztak.

Országosan 57 csapatba tömörülve összesen 270-en ragadtak ásót és kapát, hogy a június 5-én, a Környezetvédelmi Világnapon kezdődött nagyszabású akció keretében az éj leple alatt növényeket ültessenek. A "gerillakertészek" összesen 1300 palántát, cserjét és színes virágot ültettek el, s így hozzávetőlegesen minden résztvevő egy négyzetméternyi új, zöld területet teremtett lakóhelyén - tudatták a szervezők a távirati irodával.

A "gerillakertészkedés" a Hegyalja Fesztivál kezdeményezésére jött létre immár második éve. A fesztivál szervezői évről évre egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a fiatalok körében a környezetvédelem és a környezettudatosság kommunikációjára.

A Fővárosi Közterület-felügyelet 250 palántát ajánlott fel erre az alkalomra. A virágokból jutott például Pomázra egy óvodába, valamint a váci Szent István térre is. Aki nem pénz- vagy palántabéli segítséget kapott, annak munkáját a fesztiválbelépővel jutalmazták, így 50 bérlet és 100 napijegy talált idén zöld-gazdára.

A tervek és az akciókról készült videók a www.zoldvadmuvelet.hu/akciok weboldalon érhetők el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását