2024. április 16. - Csongor
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Gitárrekord Füreden

A "világ leghosszabb koncertje" rekordját sikerült felállítani 216 órányi szakadatlan zenéléssel a Balatonfüredi Gitárfesztivál keretében.
2008. június 30. hétfő 21:54 - Hírextra
Megállás nélkül, 10 napon át éjjel-nappal szólt a zene a Balaton-parti üdülőhelyen. Változás volt a tavalyi - egyébként szintén sikeres - rekordkísérlethez képest, hogy zeneileg bővült a kör: nemcsak olyan együttesek, zenészek szálltak be a rekordkísérletbe, amelyeknél a gitár főszerepet játszik, hanem bármilyen szólista, hangszer, hangszercsoport megjelenhetett - közölte a rendezvény kommunikációs vezetője, Kaszala Claudia.

A 10 nap alatt közel 350 produkció mutatkozott be, több mint 1000 fellépő állt színpadra. A legfiatalabb résztvevő a 7 esztendős Gembele Gergő volt. A közel 100 klasszikus gitáros mellett a jazz, a latin, a világzene, a flamenco, a könnyűzene és a rock képviselői is helyet kaptak.

2007. július 1-jétől a magyarok tartották a "világ leghosszabb koncertje" Guinness-rekordot, miután 192 órát játszottak egyfolytában a balatonfüredi Gitárnapok keretein belül. Kanada viszont rátett nyolc órát - vagyis 200 órával világcsúcstartó lett -, ezért most 216 óra volt a cél a résztvevők számára.

Tíz nappal a rendezvény kezdete után, hétfő 15 órakor megszületett a "világ leghosszabb koncertje" új Guinness-rekordja, amely 216 órányi zenélést jelentett. Az érdeklődők nemcsak a helyszínen - a balatonfüredi Kisfaludy színpadon - követhették figyelemmel a zenés produkciókat, hanem az interneten is. Ezért a szervezők úgy gondolják, dupla csúcs született, a 216 óra megszakítás nélküli közvetítéssel ugyanis a "világ leghosszabb élő közvetítése" rekordját is a magyarok tartják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását