2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Új albummal hódít a Coldplay

A Coldplay nevű brit rockbanda folytatja a menetelést a listákon vadonatúj albumával: a Viva La Vida című korongot ezen a héten már a Billboard 200-as albumlista élére várják, miután megjelenése hetében 720 ezer példány fogyott belőle.
2008. június 25. szerda 13:03 - Hírextra
Ezzel az eredménnyel a második legjobb 2008-as kezdőhetet mondhatja magáénak az ősszel Budapestre is ellátogató brit csapat. Az idén csak Lil Wayne The Chapter III című korongja ért el ennél jobb eredményt: abból a lemezből megjelenése hetében 1 millió példány fogyott az év elején.

A Viva LaVida előtt kiadott X and Y című Coldplay-album szintén nagyon jól indult 2005-ben: megjelenése hetében 737 ezer darabot adtak el belőle és természetesen az első helyen kezdett, s eddig csak az Egyesült Államokban 3,2 millió darabot adtak el.

A Coldplay az angol és a brit listákon kívül az élre került Franciaországban, Németországban, Japánban, Ausztráliában és Kanadában is.

A lemezipar illetékesei mindenestre bizakodnak: az ilyen eladási adatok talán fellendíthetik a hanglemezpiacot, amely továbbra is csökkenő forgalmat mutat a "valóságos" lemezek kereskedelmében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását