2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Elektronikusan működő cégbíróség

A cégeljárás többlépcsős "elektronizálása" fontos mérföldkőhöz érkezik azzal, hogy 2008. július 1-jével kizárólagossá válik az elektronikus cégbejegyzés (változásbejegyzés). Ez egy olyan gyors, egyszerű, költségkímélő forma, aminek köszönhetően nő Magyaro
2008. június 25. szerda 14:24 - Hírextra
Annak érdekében, hogy a kizárólagos elektronikus cégeljárás július 1-jei megvalósulásával kapcsolatban, minden igényt kielégítő, zökkenőmentes szolgáltatás valósuljon meg, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) és az érintettek közösen végzik az új infrastruktúra folyamatos tesztelését.

A 2008. július 1-jével, valamennyi társasági formára kötelező jelleggel hatályba lépő elektronikus cégeljárás nyomtatványkitöltő programja a http://ceginformaciosszolgalat.irm.gov.hu/ honlapon egyrészt a nyitóoldalon, másrészt pedig az Elektronikus Cégeljárás almenüponton keresztül is egyaránt elérhető lesz. A web oldalon található alkalmazás telepítése automatikusan megtörténik, így a program beüzemelése nem igényel informatikai szaktudást.

A jelenleg elérhető nyomtatványokat tartalmazó programcsomag letöltésére szolgáló tájékoztató szerint,a nyomtatványkitöltő alkalmazás:
- a cégnyilvánosságról, bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló 2006. évi V. törvény és egyéb törvények módosításáról szóló 2007. évi LXI. törvény 2008. július 1-jével hatályba lépő kötelező elektronikus cégeljárásra vonatkozó rendelkezéseinek,
- a cégbejegyzési eljárás és cégnyilvántartás egyes kérdéseiről szóló 21/2006. (V. 18.) IM rendelet módosításáról szóló 7/2008 (IV. 15.) IRM rendeletnek megfelelően aktualizált cégbejegyzési, változásbejegyzési és névfoglalási kérelmek, valamint
- az elektronikus cégbejegyzési eljárás és cégnyilvántartás egyes kérdéseiről szóló 24/2006. (V. 18.) IM rendelet módosításáról szóló 9/2008 (IV. 29.) IRM rendeletnek felel meg.


A jelenleg elérhető nyomtatványok nem tartalmazzák az ÁFA nyilatkozat módosításának megfelelő nyomtatványokat, ennek jogszabályi hivatkozását (a cégbejegyzési eljárás és cégnyilvántartás egyes kérdéseiről szóló 21/2006. (V. 18.) IM rendelet módosításáról szóló 10/2008. IRM rendelet) ezért nem is tüntettük fel a tájékoztató szövegben. Ezen nyomtatványok feltöltése folyamatosan történik; 2008. július 1-ig valamennyi, a jogszabályoknak megfelelő nyomtatvány letölthető lesz.
Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az IRM Céginformációs Szolgálatának honlapján elérhető program segítségével kizárólag július 1-je után lehet a cégeljárással kapcsolatos dokumentumokat továbbítani. Ennek oka, hogy a program már a 2008. július 1-je után hatályba lépő változtatásokat tartalmazza, így azt megelőzően benyújtásra alkalmatlan.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását