2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Nemzetközi Néptáncfesztivál

Mintegy hatszáz résztvevővel Folk-híd néven nemzetközi néptáncfesztivál kezdődik szerdán Szegeden; az immár második alkalommal megszervezett rendezvény a Pécsett indult és Temesváron folytatódó programsorozat középső állomása - közölte Gombos András, a Sz
2008. június 24. kedd 16:00 - Hírextra
A hatnapos fesztiválon német, finn, török, román, Costa Rica-i és magyar táncegyüttesek vesznek részt, mintegy hatszáz külföldi és hazai fellépővel - mondta a szervező.

A program szerda délután az együttesek menettáncával kezdődik, a csoportok zenészek kíséretével végigvonulnak Szeged belvárosán, így igyekeznek minél több nézőt a fesztivál megnyitójára vonzani, melyet a több mint százéves Szent István téri víztorony tövében tartanak. Este folklórbemutatót rendeznek a Szeged Táncegyüttes székházának udvarán.

A fesztivál ideje alatt a társulatok Csongrád megye kisebb településein lépnek föl, csütörtökön például az Algyői Sokadalom vendégei lesznek - közölte Gombos András.

A művészeti vezető reményei szerint pénteken este a szegedi Reök-palota előtt a fesztivál legtöbb résztvevőt vonzó eseményét sikerül megszervezni. A Táncolj velünk, Szeged! címet viselő rendezvényre várnak mindenkit - akár teljesen kezdő táncost is - aki érez magában kedvet magyar vagy külföldi táncok megtanulásához.

A fesztivál programja hétfőn este folklórbemutatóval zárul a Szeged Táncegyüttes székházának udvarán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását