2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A minisztérium kiszúr az egyházakkal?

A Magyar Katolikus Egyház nem kapott előzetesen elegendő információt a közoktatási kiegészítő normatíváról, ezért el sem ment az arról szóló hétfői egyeztetésre, amelyre az oktatási tárca hívta az egyházi iskolafenntartókat - közölte Pápai Lajos, a Magyar
2008. június 24. kedd 15:23 - Hírextra
"Olyan tárgyaláson, ahol nem tudjuk, miről lesz szó, nem veszünk részt" - mondta a főpap, hozzátéve, hogy álláspontjukat levélben tudatták az Oktatási és Kulturális Minisztériummal.

Pápai Lajos idézte az Állami Számvevőszék június elején nyilvánosságra került megállapítását, amely szerint 2005-2006-os tanévben a törvényesnél 2,7 milliárd forinttal kevesebb kiegészítő támogatást juttatott az egyházaknak az oktatási tárca.

"Akkor a sajtónyilvánosság előtt (...) a minisztérium kijelentette, hogy mi hazudunk, mert hiszen többet is kapunk, mint ami jár. Most maga a számvevőszék beismerte, hogy nem mi hazudtunk, hanem a minisztérium" - hangoztatta.

Pápai Lajos megítélése szerint nem csak pénzt kellene visszamenőleg követelni, hanem bírósági pereket is indíthatnának rágalmazásért.

Az ÁSZ ténymegállapító figyelmeztetése után kíváncsian várják, hogy a kormányzat tiszteletben tartja-e a saját maga által hozott törvényi szabályozásokat - közölte.

A főpap rámutatott: ha kapnak anyagot és fel tudnak készülni egy ilyen jellegű egyeztetésre, akkor részt is vesznek a megbeszélésen, hiszen nekik is érdekük, hogy minden lehetőséget kihasználjanak, ami arra ad módot, hogy a törvényes állapot helyreálljon.

Az iskolabizottsági elnök a jogállamiság próbájának tartja, hogy megkapják-e azt a kiegészítő támogatást, amely szerintük jár, és amelyet az ÁSZ megerősített.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását