2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Elhunyt Baczony László újságíró

Életének 88. évében június 5-én meghalt Baczony László, az MTI nyugdíjas újságírója, Magyarország örökös gyorsíróbajnoka - tudta meg a távirati iroda csütörtökön a zuglói önkormányzattól, amelyet az Uzsoki utcai kórház tájékoztatott a gyászhírről.
2008. június 19. csütörtök 13:12 - Hírextra
Baczony László 1920. november 27-én született Vácott. Középiskolai tanulmányai befejezése után Budapesten államtudományi doktorátust szerzett. 1943 októberében besorozták, majd hadifogságba került, 1945 őszén leszerelték. 1946 elejétől 1949 végéig a Realchémia vegyipari vállalatnál dolgozott.

A Magyar Távirati Iroda munkatársa 1950 elején lett, mint gyorsíró. Akkoriban a parlamenti ülések jegyzőkönyveit az MTI munkatársai készítették, Baczony László eredményesen kamatoztatta kivételes gyorsírótudását: több évtizeden át a percenkénti 450 szótagos sebességű beszédet is kiválóan lejegyezte és hűen visszaadta.

Rendszeresen részt vett gyorsíróversenyeken, több mint harmincszor nyerte meg a magyar bajnokságot. Szintén nagy sikerrel szerepelt a nemzetközi versenyeken, azokon is mindig a legjobbak között volt.

Magyarország örökös gyorsíró bajnoka újságíró munkatársként az MTI elismert tagja volt. Nyugdíjba vonulása után is még éveken át gyorsíróként dolgozott a parlament ülésein.
Baczony Lászlót az MTI saját halottjának tekinti; temetéséről később intézkednek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását