2024. április 25. - Márk
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Ünnep a Lánchídon

A Hídünneppel szombaton kezdődik a Nyár a Lánchídon kilenc hétvégén át tartó eseménysorozata. Horváth Csaba főpolgármester-helyettes szerint a budapestieknek sokkal kevesebb bosszúságot jelent a híd szombat-vasárnapi lezárása, mint amennyi örömöt hoznak a
2008. június 18. szerda 15:27 - Hírextra
Horváth Csaba a rendezvénysorozatot beharangozó szerdai budapesti sajtótájékoztatón megjegyezte: a főváros hosszabb távú tervei közé tartozik, hogy Budapest legrégebbi hídja egész évben csak a gyalogosok számára legyen járható.

A magyar főváros imázsának is jót tesznek ezek a nagyszabású események - hangsúlyozta a főpolgármester-helyettes, kiemelve Dorretta Carter A Tribute to James Brown című soul koncertjét, amelyet a Roosevelt téren, a Hídünnepen hallhat a közönség. Hozzátette: a tavalyi felmérések szerint a külföldi vendégek száma igen jelentős ezen a fesztiválon.

A következő hétvégén, június 28-án a Kapcsolat koncerten Carlos Santana lép föl a volt Felvonulási téren, másnap pedig a Budapesti Búcsút a Budapesti Fesztiválzenekar Bernstein-estje koronázza meg. Mint azt Körner Tamás, a BFZ igazgatója a sajtótájékoztatón bejelentette, a hangverseny sztárvendége Giora Feidman, a "klezmerkirály" lesz, aki bemutatja Gil Aldema Haszid hangulatban című kompozícióját is.

Ez a két nap a Lánchídon a színházé lesz. Dolhai Attila, a Budapesti Operettszínház művésze arra biztatta a közönséget, hogy éljen a színház gyógyító hatásával. Mint mondta, nemcsak az operettszínház művészei, hanem a Bárka, a József Attila és az Örkény Színház tagjai is láthatók-hallhatók a programban.

Július első víkendjén világzene szól a Lánchídon. Palya Bea a sajtótájékoztatón elárulta, hogy kedvenc szimbóluma a híd, amely számára a baráti találkozásokat jelképezi. Ide várja az Etno Rom, az Elecric Zuboly Orchestra és természetesen Palya Bea mindazokat, akik a zenei sokféleségre kíváncsiak.

A performansz hétvégén, július 12-én és 13-án mutatványosok, pantomimesek, muzsikusok és bohócok sokasága szórakoztatja a családokat. Egy héttel később műfaji határokat átlépő, úgynevezett crossover produkciókkal mutatkozik be például Szirtes Edina "Mókus" és több zenésztársa. Július utolsó hétvégéjén pedig a dzsesszmuzsika kerül majd a rendezvény középpontjába.

Augusztus első hétvégéjére Marót Viki utcabáli hangulatot ígér, majd a klasszikus zene két napja következik. Végül, augusztus 16-án és 17-én, egy időben a budai Várban megrendezett Mesterségek ünnepével, a Nyár a Lánchídon sorozat lezárásaként a népzenei együttesek műsora szól: Szokolay Dongó Balázs megfogalmazása szerint "képzeletbeli múltkutatás" várja a közönséget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását