2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kerek török gyerekek

Hozzávetőlegesen minden tizedik török gyerek kövér: kiváltképp a fiúk dagik, a lányok jobban vigyáznak a súlyukra. Ankarai kutatók csaknem hétezer, a Fekete-tenger partján élő 6-17 éves gyerekek adatait dolgozták fel; a vizsgálati csoportot pontosan feler
2008. június 18. szerda 12:22 - Hírextra
A fiúk között a kövérek aránya több mint 30 százalékkal volt nagyobb, mint a lányoknál. Az elhízás a lakhelytől is függött, mert a városi gyerekek általában dundibbak voltak - kiváltképp a jómódú szülők gyerekei -, mint a falusiak, és a városokban nem is volt értékelhető különbség a fiúk és a lányok súlya között. Feltűnő volt az is, hogy a magániskolák tanulói átlagosan kövérebbek voltak, mint a közoktatási intézmények diákjai.

A szakemberek feltételezik, hogy az elhízás a globalizálódó városi életmódnak, a gyorséttermek egészségtelen ételválasztékának, a gyerekkoszt "hamburgerizációjának" a következménye.
A gyermekkori elhízás aggasztó hatásaira egy ausztrál orvos csoport hívta fel a figyelmet, amely Sydneyben vetette alá alapos vizsgálatnak az iskolásokat.

A súlytöbblettel élő tizenéveseknél a vércukor és a vér koleszterinszintje már elmozdult a kóros értékek irányába, magasabb volt a vérnyomásuk is, mint azoknak, akik nem küzdöttek túlsúllyal. Az elhízott gyerekeknél a koszorúér-betegség több kockázati tényezőjét is ki lehetett mutatni - figyelmeztettek az ausztrál kutatók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását