2024. április 18. - Andrea, Ilma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A világ leghosszabb koncertjére készülnek

Balatonfüreden ismét megkísérlik megdönteni "a világ leghosszabb koncertje" Guinness-rekordját. A Balaton-parti város tavaly nyáron már felállította ezt a rekordot 192 órányi szakadatlan zenéléssel, de Kanada később rátett nyolc órát.
2008. június 16. hétfő 23:27 - Hírextra
Most ismét szeretnék visszahódítani a csúcstartó címet június 21. és 30. között a 3. Nemzetközi Balatonfüredi Gitárfesztiválon.

A balatonfüredi Kisfaludy színpadon több mint 200 órán, 10 napon keresztül megállás nélkül, éjjel-nappal szól majd a zene. Idén nemcsak olyan együttesek, zenészek szállnak be a rekordkísérletbe, amelyeknél a gitár főszerepet játszik, hanem bármilyen szólista, hangszer, hangszercsoport megjelenhet, így például lesz énekkar vagy rézfúvós is.

A közel 100 klasszikus gitáros mellett a jazz, a latin, a világzene, a flamenco, a könnyűzene és a rock képviselői is helyet kapnak. A fellépők között lesz a spanyol Margarita Escarpa vagy a világzenei különdíjas gitárvirtuóz Andreas. Fellép a Bergendy együttes, a Shadows Hungary, a Csík zenekar és más formációk, előadók.

A nemzetközi gitárfesztivál megálmodója és kivitelezője, egyben a világrekord kitalálója, Eötvös József Liszt-díjas gitárművész, a Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, aki a fesztivál művészeti vezetője.

A 3. Nemzetközi Gitárfesztivál célja a klasszikus gitár - mint hangszer - és a klasszikus gitárzene hagyományának megőrzése, oktatása, kulturális programok szervezése, a kulturális örökség megóvása. Esténként az Anna Grand Hotel dísztermében belépőjegyek ellenében komolyzenei, jazz-, világzenei és flamencokoncerteket tartanak hazai és külföldi művészek részvételével.
Napközben a Kisfaludy színpad mellett a galériában hangszerkiállításokra, kotta- és CD-vásárra is várják a Balatonfüredre látogatókat.

A világ egyik leghíresebb professzora, a kubai Leo Brouwer június 23-án és 24-én tart kurzust - kora miatt várhatóan többet nem jön Magyarországra -, míg a flamencogitározás rejtelmeibe június 29-én a hazai klasszis, Andreas avatja be a tanulni vágyókat.

A fesztivál szombaton 15 órakor kezdődik, s a rekordkísérletet a www.balatongitar.hu internetes oldalon követhetik az érdeklődők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását