2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Vasarely Tiranában hódít

Victor Vasarely mintegy 150 alkotását tartalmazza az a kiállítás, amely Pristina után szerdától Tiranában lesz látható. Molnári Sándor albániai magyar nagykövet elmondta az MTI-nek, hogy Tiranában a Nemzeti Múzeum kiállítótermében lesz megtekinthető a tár
2008. június 13. péntek 18:39 - Hírextra
122 szerigráfia (szitanyomat) és kollázs mellett csaknem 35 objekt, térbeli alkotás ad ízelítőt a művész munkásságából, és az érdeklődők megcsodálhatják a híres Világűr-képet is.

A megnyitóra az albán politikai, társadalmi, gazdasági és kulturális élet vezető képviselőit hívzák meg és ott lesz Csepei Tibor, a kollekció tulajdonosa is.

Molnári Sándor megjegyezte, hogy a szkopjei, a pristinai és a tiranai magyar missziók összefogásával jut el ezekbe a balkáni országokba a tárlat, amely előzőleg a szófiai Magyar Kulturális Intézet szervezésében a bolgár fővárosban volt látható.

A nagykövet azt is megemlítette, hogy Tiranában csakúgy, mint Pristinában a kiállítás szervezésében részt vesz a francia nagykövetség is, mert Vasarely Párizsban élt és alkotott, s a franciák büszkék az op-art stílus magyar születésű megteremtőjére.

Megemlítette, hogy márciusban Budapest építészetéről volt nagy fotókiállítás Tiranában, a Reneszánsz Év jegyében pedig magyar zenei együttes lépett föl a tiranai Filmművészeti Akadémián és Skodrában, a Ferencesek templomában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását