2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A hosszú élet titka: Cigaretta, whisky és buja nők

"Cigaretta, whisky és buja nők" - ez a hosszú élet titka a 112. születésnapját pénteken ünneplő brit Henry Allington szerint. Allington úr, aki Nagy-Britannia és egyben Európa legidősebb férfija, 1986. június 6-án született Londonban; első világháborús v
2008. június 6. péntek 19:10 - Hírextra
Ezért is ünnepelte a neves napot a légierő kelet-angliai katonai iskolájában, ahol a második világháború nagy légicsatáiban résztvevő, világhírű Spitfire repülőgépek raja tisztelgett előtte.
Az idős férfi, aki túlélt két világháborút, hat brit uralkodót és 21 miniszterelnököt, akkor született, amikor még Viktória királynő állt Nagy-Britannia élén, és Athénban megrendezték az első újkori olimpiai játékokat.

"Az emberek gyakran kérdezik, miként sikerült ilyen szép kort megélnem, s azt válaszolom, hogy mindig a következő napra gondolok" - mondta a BBC-nek a ma már félig süket, s szinte teljesen vak ünnepelt. Viccelődve azonban hozzátette, hogy a hosszú élet titka a "cigaretta, a whisky és a buja nők."

Felesége, Dorothy 38 éve meghalt, két lányát is eltemette már, öt unokája és 12 dédunokája ünnepelte őt családjából.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását