2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Vizsgálat a szurkolói vonaton történtek miatt

Belső rendőri vizsgálat folyik annak megállapítására, történt-e rendbontás, illetve volt-e rendőri intézkedés, s annak során esetleges túlkapás múlt szerdán, a fővárosi kupadöntő után Debrecenbe tartó szurkolói vonaton - közölte Szőke Bernadett rendőr had
2008. június 2. hétfő 19:47 - Hírextra

A debreceni rendőrkapitányság hivatalvezető-helyettese hozzátette: a vizsgálat kapcsán néhány napon belül születik döntés arról, hogy átadják-e az ügyet az ügyészségi nyomozó hivatalnak.

Az ügy előzménye, hogy május 31-én a Debrecenben megrendezett DVSC-Újpest labdarúgó-mérkőzés első 15 percében úgynevezett "csend" demonstrációt tartottak a Loki szurkolói, akik amiatt tiltakoztak, mert szerintük a szerdai mérkőzésről hazajövő szurkolók közül a vonaton egyik társuk "rendőri túlkapás" áldozata lett: indokolatlanul megverték a rendőrök, s amikor ezt szóvá tették, könnygázt fújtak rájuk. A szurkolók a szombati bajnoki mérkőzésen a pályának hátat fordítva tiltakoztak és szidták a rendőröket.

Sóvágó Sándor rendőr alezredes, Debrecen rendőrkapitánya azonnali belső vizsgálatot rendelt el az ügyben, ami azt hivatatott kideríteni, hogy történt-e a vonaton rendbontás, rendőri intézkedés, s ha igen, volt-e olyan túlkapás, ami miatt a rendőröket felelősség terheli.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását